Sport

2016.01.07. 15:04

Lulea: csak a hideg ne lenne

Lulea, Miskolc - A meccs napjának délelőttjén egyórás edzésen vettek részt az Aluinvent-DVTK játékosai. Munkatársunk helyszíni beszámolója Svédországból.

Lulea, Miskolc - A meccs napjának délelőttjén egyórás edzésen vettek részt az Aluinvent-DVTK játékosai. Munkatársunk helyszíni beszámolója Svédországból.

A női kosárlabda Európa Kupa 8+4 közé jutásért zajló párharcának, mai, 19.00-kor kezdődő, első meccsére készülő Aluinvent-DVTK együttese a Lulea BBK elleni csatéra a délelőtt folyamán egy 60 perces edzéssel hangolt.

A piros-fehérek reggel 8 óra után pár perccel a reggelijüket még sötétében költötték el, de már világosban indultak el a meccs helyszínére. Igaz, nem az előre megtervezett forgatókönyv szerint. Ugyanis a két kilenc személyes kisbusz helyett, ami előző nap a reptérről is a szálláshelyére vitte a csapatot, csak egy érkezett meg a megbeszélt időpontra, a másikat a nagy fagy miatt nem tudták életre kelteni. Emiatt kettőt fordult a jobb ,,erőállapotban” lévő kisbusz, amelynek a hőmérője előbb -29 Celsius fokot jelezett, majd az ötperces út során még tovább süllyedt, így kerek -30-at mutatott fél 10 előtt pár perccel.

Nem is csoda, hogy ilyen cudar időben senki nem sétálgatott az utcákon, mozgás csupán annyi volt, hogy ha valaki kijött valamelyik házból, akkor a közelben lévő autójába pattant, és azzal ment A-ból B-be. Az autók indításának üzembiztonságát egyébként nem bízzák errefelé a véletlenre: a parkolókban olyan oszlopok vannak, ahonnan áramot lehet vételezni, a motorok bepöccintéséhez. Ilyenre azoknak a közlekedési eszközöknek, amelyekkel a sportcsarnok hátsó bejáratnál találkoztunk, aligha van szükségük, és bár a teherautóra felpakolt motoros szánok a pár centis hórétegen akár használhatók is lennének, de ilyen zimában aligha pattanna fel rá bárki is.

Két és fél éve épült

A meccs helyszínének otthont adó Lulea Energi Arena nagyon impozáns látványt nyújt, a 2013 júniusában átadott létesítmény gyönyörű helyen fekszik, és ami ritka, belső funkcionalitásában is hibátlannak tűnik. Az 1892 darab, számozott ülőhellyel rendelkező csarnok az éttermi résszel és néhány plusz székkel 2200 férőhelyesre hizlalható fel, ha erre szükség lenne. Ekkora érdeklődésre a hazai klub részéről ugyan nem számítanak, de reményeik szerint ezernél azért többen lesznek a csarnokban, a történelminek nevethető meccsükön.

Az Európa Kupában első idényét töltő, és a csoportból való továbbjutást bravúrral elérő együttes háza táján mindent meg is tesznek azért, hogy ez így legyen: a csarnok külső homlokzatán elhelyezett lévő óriás kivetítőn is pörög a meccs reklámja, az egyik regionális, 40 oldalas napilapban két oldalban zenesítették meg a mai meccset. Igaz, ugyanitt egy napos késéssel számoltak be a Lulea BBK legutóbbi bajnoki meccséről, amelyet kedden 13 órakor játszottak a Visby Ladies vendégeként, és 92-63-ra meg is nyertek, tovább erősítve ezzel vezető pozíciójukat a tabellán. Amelyet akkor betonozhatnának be igazán, ha a jövő héten kedden este, 19.00-kor, vagyis nem egészen a két nappal a Diósgyőr elleni Európa Kupa visszavágó előtt lejátszandó, – az EK-csoportköre után a nemzetközi porondtól elbúcsúzott – Udominate Basket elleni hazai rangadót is megnyerik.


Kapcsolódó cikkek:

Lulea, Miskolc - A svéd támadó-, és a magyar védőjáték meccse lehet az észak-svédországi csata. tovább »

Miskolc - A Diósgyőrnek új amerikai kosarasa nélkül kell megvívnia a Lulea BKK elleni párharcot. tovább »

Lulea, Miskolc - Megérkezett Svédországba a csütörtöki Európa Kupa kosárlabda mérkőzés helyszínére az Aluinvent-DVTK csapata. Munkatársunk helyszíni tudósítása. tovább »

Miskolc - A diósgyőri kosarasoknak a nagyon kemény ellenfél mellett az igazi skandináv hidegre és a hosszú sötétségre is fel kell készülniük a Botteni-öböl partján. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!