Választás 2024

2024.05.16. 19:29

„Csak a béke lehet a megoldás”

Simicskó István szerint a magyar kormány kiszámítható és folyamatos politikát folytat itthon és a nemzetközi politikában is.

Boon.hu

Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője

Fotó: Vajda János

Az, hogy Miskolcon és más településen milyen polgármesterek és képviselőtestületek állnak fel a választásokat követően, számunkra kulcsfontosságú – mondta csütörtökön Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési csoportjának frakcióvezetője Miskolcon, sajttájékoztatón. Egyben ismertette: a Fidesz-KDNP frakciók országjáró fórumokat rendeznek, amelynek csütörtökön Miskolc adott otthont. „Egyszerre tartják az országban az Európai Parlamenti - és az önkormányzati választásokat is, így fontos számunkra, hogy a fórumokon felhívjuk a helyi emberek figyelmét arra, hogy nem mindegy, hogy ki képviseli hazánkat Brüsszelben és a képviselőtestületekben” – hangsúlyozta. A frakcióvezető a választás tétjéről is beszélt. „A Fidesz-KDNP együttműködése egy világos szövetség, amely kiszámítható és folyamatos, valamint mind az európai politikában, mind a helyi politikában is a kereszténydemokrata fundamentum jelképezi” – mutatott rá. 

Csak a béke lehet megoldás

Simicskó István kiemelte, látható, hogy a háborúpárti brüsszeli bürokraták a két éve húzódó orosz-ukrán háború folytatását tűzték ki célul. „Mi abban hiszünk ezzel szemben, hogy egy erős Európát, az erős nemzetek tudják alkotni” – mondta. Emlékeztetett: a magyar érdekek az elmúlt években sikeresen jelentek meg a nemzetközi politikában. „A magyar kormány karakteres álláspontot képvisel a migráció kérdésében, hiszen a kezdetektől nem kívánjuk elfogadni a kötelező migránskvótákat és betelepítéseket, és a keresztény kultúránkat sem kívánjuk feladni” – húzta alá. Kiemelte: látjuk azt, hogy a szomszédunkban dúló háborúra érdemi lépést nem tett az Európai Unió. „Számunkra tehát a béke a legfontosabb, és az, hogy minél hamarabb véget érjen a szomszédunkban dúló háború” – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában