Aluinvent-DVTK: A 80 perces “mérkőzés” első fele

Akt.:
Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője egy svéd újsággal a kezében, amely az esti Európa kupa meccset promotálja
Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője egy svéd újsággal a kezében, amely az esti Európa kupa meccset promotálja - © Fotó: Berecz Csaba
Lulea, Miskolc – A svéd támadó-, és a magyar védőjáték meccse lehet az észak-svédországi csata.

A női kosárlabda Európa Kupában, csütörtökön 19.00-tól Lulea BBK – Aluinvent-DVTK összecsapást rendeznek, a svéd csapat otthonában. A 8+4 közé jutásról (azért a +4, mert az egyenes kieséses szakasz harmadik körében az Euroliga csoportköréből kieső 4 együttes is csatlakozik a még versenyben lévő, Európa Kupára nevezett együttesekhez) döntő csata első felvonása lesz a diósgyőri gárda idei első mérkőzése.

– Fontos párharc lesz, és ez tulajdonképpen egy 80 perces mérkőzés, amelynek az első felét Svédországban játsszuk, a második 40 percet pedig majd a jövő héten, Miskolcon – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Ellenfelünk rohanós kosárlabdát játszik, jobban szeretnek támadni, mint védekezni. A Lulea az egyik legponterősebb csapat volt az Európa Kupa csoportselejtezői során, mi viszont az egyik legjobban védekezőként, a kevés pontot kapott csapatok közé tartozunk. Kérdés, hogy kinek az akarata érvényesül majd a meccseken. Mi a saját stílusunkat próbáljuk játszani, kidomborítani már az első mérkőzésen is, és ugye a mi támadójátékunk sem nevezhető gyengének. A legfontosabb, hogy magunkat adjuk, hogy próbáljuk meg kiiktatni azokat az elemeket ellenfelünk játékából, amelyeket fontosnak tartanak, és hogy ne essünk abba a hiába, ami gyakran előfordul a kosárlabdában, hogy valaki megöli az ellenfele támadásait, és közben a saját játékát elveszíti.


DSCF7714

A csütörtök esti EK-mérkőzés helyszíne, a Lulea Energi Arena közel 2000 férőhelyes. Fotó: Berecz Csaba | További képek itt >>>


Arra a kérdésre, hogy mire, kire kell készülni a svédek ellen, így felelt a spanyol szakvezető:

– A külső poszton játszók közül kulcsszerepe van a belga Vanloonak, az amerikai Busseynek, és a svéd válogatott Staalvantnak, akik a támadójátékuk sebességét és ritmusát adják, valamint ők a Lulea ponterejének fő alakítói. Magas posztokon minden játékos nagy erőket mozgósít a támadó lepattanók megszerzése érdekében, és pontjaik nagy részét a második szándékból visszatett labdákból szerzik, így erre nagyon oda kell figyelnünk.

20 nap után

Az Aluinvent-DVTK együttese 20 nap után játszik újra mérkőzést, a csapatkapitány, Czank Tímea így nyilatkozott az idei első feladatról:

– December 18-án játszottunk utoljára meccset, és nehezebb lesz úgy belemenni ebbe a párharcba, hogy nem volt előtte legalább egy edzőmérkőzés. Ettől függetlenül sokat készültünk mostani ellenfelünkre, tudjuk, hogy támadószellemben játszó csapattal lesz dolgunk, akik sok támadó lepattanót szereznek, de nekünk a saját akaratunkat kell érvényesíteni, hogy tovább tudjunk jutni.

– Berecz Csaba –


Kapcsolódó cikkek:

Aluinvent-DVTK: Hill bemutatkozásának időpontja még kérdéses

Miskolc – A Diósgyőrnek új amerikai kosarasa nélkül kell megvívnia a Lulea BKK elleni párharcot. tovább »

Budapest hóesés, Stockholm napsütés, Lulea zord hideg

Lulea, Miskolc – Megérkezett Svédországba a csütörtöki Európa Kupa kosárlabda mérkőzés helyszínére az Aluinvent-DVTK csapata. Munkatársunk helyszíni tudósítása. tovább »

Videó: Ebbe a varázslatos svéd városkába utazik a DVTK

Miskolc – A diósgyőri kosarasoknak a nagyon kemény ellenfél mellett az igazi skandináv hidegre és a hosszú sötétségre is fel kell készülniük a Botteni-öböl partján. tovább »