Kiállítás, szépségverseny

2024.05.16. 15:00

Jöhet a “nagy öregek” találkozója Szirmabesenyőben (fotókkal)

Május utolsó hétvégéjén tartják meg a II. Szirmabesenyői Oldtimer Kiállítást - és Szépségversenyt.

Oldtimerek Szirmabesenyőben

Nagyon sikeres volt az első rendezvény. Éppen ezért ahogy 2023-ban az utolsó autó is elhagyta a szirmabesenyői Szirmay-Kastély udvarát, a rendezők máris elkezdték az idei rendezvény szervezését. Az első lépcsőfokot sikerrel megugrották, onnantól kezdve pedig azon dolgoztak, hogy újra és újra átélhessék a múltat idéző gépcsodák parádéját.

– Örömmel jelentjük be tehát a II. Szirmabesenyői Oldtimer Kiállítás és Szépségversenyt dátumát. Idén május 25-én, szombaton fogadjuk a legendás és kultikus autókat és a tulajdonosait - jelentette be Bodnár Krisztián a település polgármestere. - Azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a nosztalgia palettáján új színekkel és meglepetésekkel készülünk a régi járművek szerelmeseinek.

Negyven éves gépeket várnak

A rendezők elsősorban olyan veterán gépjárművek nevezését várják, melyeket 1985 előtt gyártottak. Természetesen ettől eltérő oldtimer korban lévő autókkal is van lehetőség a részvételre, ám ezekben az esetekben a járműtípusra és annak egyedi vagy különleges jellemzőire tekintettel szakmai elbírálás szükséges.

– Amennyiben az érdeklődőnek nincs ilyen autója, csupán annyi teendője, hogy jöjjön el a szépségversenyre, élvezze a régi autók látványát, és érezze jól magát. A program egyébként nézőként és kiállítóként egyaránt ingyenes - tette hozzá Lengyel Roland, szervező.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában