Videó: Ebbe a varázslatos svéd városkába utazik a DVTK

Akt.:
Lulea városa Svédország északi részén, a fővárostól, Stockholmtól 900 km-re, a Botteni-öböl csücskében található
Lulea városa Svédország északi részén, a fővárostól, Stockholmtól 900 km-re, a Botteni-öböl csücskében található
Miskolc – A diósgyőri kosarasoknak a nagyon kemény ellenfél mellett az igazi skandináv hidegre és a hosszú sötétségre is fel kell készülniük a Botteni-öböl partján.

A 47 ezres Lulea városa Svédország északi részén, a fővárostól, Stockholmtól 900 km-re, a Botteni-öböl csücskében található. Nevét az ott a tengerbe torkolló Lule folyóról kapta.

Lulea-city-festival-water

Az ide utazó diósgyőriek túl jó időjárási körülményekre nem számíthatnak, mert szerdára és csütörtökre -20 és -25 Celsius-fok közötti hőmérsékletet jeleznek a meteorológusok (sovány vigasz, hogy ez messze van a néhány éve mért januári rekordtól, ami -42,3 Celsius volt). A meleg mellett a napfény hiányával is szembesülniük kell az utazóknak, a meccs napján kevesebb mint négy órán át lesz világos, ugyanis ezen a napon 9:40-kor kel fel itt a nap és 13:36-kor nyugszik.

Íme néhány videó Luleå városáról:


Aluinvent-DVTK: A Lulea hat válogatottja és az Európa Kupa pontrekordere

Miskolc – Szerdán reggel kel útra az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata Svédországba, hogy az Európa Kupában lejátssza az egyenes kieséses szakasz első meccsét, amelynek oda-visszavágós csatája a 8+4 közé jutásról hivatott dönteni. tovább »

hirdetés
hirdet�s