Budapest hóesés, Stockholm napsütés, Lulea zord hideg

Akt.:
A meleg öltözék erősen ajánlott Skandináviában
A meleg öltözék erősen ajánlott Skandináviában - © Fotó: Berecz Csaba
Lulea, Miskolc – Megérkezett Svédországba a csütörtöki Európa Kupa kosárlabda mérkőzés helyszínére az Aluinvent-DVTK csapata. Munkatársunk helyszíni tudósítása.

Az Aluinvent-DVTK csapatának szerdai napja az utazással telt, a 10 játékos és a stábtagok reggel fél nyolckor indultak el Miskolcról, tiszta időben, de Budapesten már hóeséssel találkozhattak. A felszállásnál volt egy kis késés, mert a repülőgép szárnyait fagyállóval át kellett locsolni, hogy a terelőszárnyakat működtetni lehessen. A 20 perces különbségből út közben egy negyedórát lefaragott a pilóta, és a svéd fővárosba 14 óra után nem sokkal érkezett meg a csapat. Stockholmban napsütés, és -10 Celsius fok fogadta az utazókat, innen két órával később indultak el piros-fehérek a célállomásra, Luleába.


DSCF7663

Igen, ez bizony -27 Celsius fok. További képek itt >>>


A 46 ezer fős városban a várt zord hideg, -27 Celsius fok fogadta a DVTK játékosait, akik a reptéri parkolóba érve elsőként egy nem hazai gyártású (japán) autót pillanthattak meg, amelynek a motorteréből kilógó kábel végén egy villásdugó ,,fityegett”, valószínűleg azért, mert ebben a hidegben az indítómotornak nem árt egy kis alá-, vagy előmelegítés. A hideget érzékelvén gyorsan eldöntötte a különítmény, hogy nem terveznek pár percesnél hosszabb szabadtéri programot a péntek reggeli hazautazásig, és ennek jegyében csak a szálláshely és sportcsarnok közötti buszos túrát nyomták, oda-vissza, a szerda esti edzést keretbe foglalva.

– Berecz Csaba –

DSCF7658


Kapcsolódó cikk:

Videó: Ebbe a varázslatos svéd városkába utazik a DVTK

Miskolc – A diósgyőri kosarasoknak a nagyon kemény ellenfél mellett az igazi skandináv hidegre és a hosszú sötétségre is fel kell készülniük a Botteni-öböl partján. tovább »

Lulea-city-festival-water
Sporthírek


hirdetés
hirdet�s