Sport

2015.10.26. 19:42

MKC: Szepesi István a hátán vitte a dél-borsodiakat

Mezőkövesd - Szombaton este hazai környezetben diadalmaskodtak a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - Szombaton este hazai környezetben diadalmaskodtak a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.Az élvonalbeli bajnokság 10. fordulójának meccsére csaknem teljesen megtelt a matyóvárosi aréna, pedig a szomszédban NB II-es labdarúgó mérkőzést játszottak.

Szünet előtti fordulat

Az első félidő jelentős részében akadozott a hazai gépezet. Benisék jobbára csak a helyzetekig jutottak, de lövéseik általában elakadtak a nagyszerű napot kifogó Paulban (23. perc: 4-7). Aztán bekövetkezett az, amely minden kézilabda találkozó sajátja: öt percre visszaestek a vendégek, akik 5-8 után a félidőig már nem találtak a kapuba. Ebben az időszakban Ciric és Antal Sz. kétszer-kétszer is eredményes volt, míg Szepesi egy büntetőt értékesített, így a 10-8 felcsillantotta a reményt a mezőkövesdiek előtt.

A második félidőt ugyanúgy kezdte a Kőnig-Trade együttese, ahogyan az elsőt. A hajdúságiak kilenc perc alatt négyszer rezegtették meg a hálót, az otthoni alakulat viszont csak Szepesi találata után örülhetett, így a pontokért indított hajsza ismét teljesen nyílttá vált (39. perc: 11-12). Az ezt követő hat perces időszakban szárnyaltak Radnicék, akik zsinórban ötször vágták a labdát Paul ketrecébe (45. perc: 16-12). Innentől kezdve nagy birkózásba kezdtek a csapatok, amelyek elsősorban a védőmunkára összpontosították figyelmüket. Állandóan ápolni kellett valakit, többször állt a játék. Holló jó védésekkel vétette észre magát, míg a hazai holtpontot (50. perc: 18-16) Trivkovic középről produkált nagy bombája törte meg.

Kitört a népünnepély

A hajrában Szepesi kétszer villant (55. perc: 21-17) és akkor már érezni lehetett, hogy az MKC otthon tartja a nagyon fontos pontokat. Hajduék persze néhányszor elszórták a labdát, bár tehették, mert a balmazújvárosi ellenakciók sem hoztak eredményt (ezt elsősorban Holló „számlájára” írták). Skaliczki László időt kért és nyugalomra intette fiait, majd amikor a 60. percben Antal Sz. 22-18-ra alakította az állást, a csarnokban kitört a népünnepély. A kövesdiek még a húszból sem engedték ki ellenfelüket, ez a tény pedig védőmunkájukat dicséri. Diadalukhoz az is hozzájárult, hogy minden csapatrészükben akadt kiemelkedő teljesítményt nyújtó kézilabdázó: a nagybetűsök közül Szepesi érdemelte ki a pálmát, ezúttal a csupaszív szélső volt a nyerőember.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK

22-19 (10-8)

Mezőkövesd, 850 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Mezőkövesdi KC: Volarevic – Szepesi (6/2), Hajdu G. (4), Antal Sz. (3), Radnic (2), Grünfelder (-), Benis (2). Csere: Holló, Liszkai (kapusok), Füstös (1), Kovács P. (-), Kiss R. (-), Ciric (3), Trivkovic (1). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK: Paul – Balda (3), Oláh G. (2/1), Hanták (2), Simovic (-), Balázs S. (3), Kekezovics (2). Csere: Pajkó (kapus), Morva (-), Korsós (-), Lazic (5), Temesvári (2), Tomic (-), István P. (-). Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.


Skaliczki László: – Büszkeséggel tölt el a bajnokságban eddig megszerzett nyolc pontunk. Nagy taktikai csata volt a mérkőzésen, és ebben igazi csapatmunkával mi bizonyultunk jobbnak.

Füzesi Ferenc: – A második félidő közepén öt percig meginogtunk. Ekkor zsinórban öt gólt szereztek a hazaiak, mi pedig egyet sem. Ez döntötte el a mérkőzést a mezőkövesdiek javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!