Sport

2015.07.31. 18:22

Holló Szilárd is ott lesz a kontinensviadalon

Kazincbarcika - Szombaton kezdődik a svédországi Landskronában az idei serdülő és ifjúsági súlyemelő Európa-bajnokság.

Kazincbarcika - Szombaton kezdődik a svédországi Landskronában az idei serdülő és ifjúsági súlyemelő Európa-bajnokság.

Az eseményen egy sportoló képviseli majd a borsodi színeket, mégpedig a Kazincbarcikai VSE versenyzője, Holló Szilárd. A fiatalabbaknál (U15) dobogóra lépő emelő a +94 kilogrammosok között mutatja majd meg tudását augusztus 8-án.

Ahogyan a verseny alakul

– Szilárd a jövő héten szerdán utazik el az Eb-re – mondta lapunknak Pátrovics Géza, a KVSE edzője. – A nevezési listán 255 kilogrammos összetett eredmény szerepel a neve mellett, de a nemrégiben megrendezett ózdi Suzuki Kupán 261 kilót teljesített, ahol nem emelte ki magát teljesen, úgyhogy akár 270 kilogramm is lehet a végeredmény. Persze sok minden függ majd attól, hogy miként alakul a verseny, hiszen a cél elsősorban az, hogy jó helyezést érjen el, s a lista alapján esélye van akár arra is, hogy győzzön. Bár előzetesen nem úgy volt, hogy én is ott tudok lenni vele a helyszínen, nem jelentkeztem, de szövetségi felkérésre kimegyek Svédországba. Szilárd öt éve kezdte el a súlyemelést, a diákolimpián már kiválóan teljesített, de ilyen nagy nemzetközi viadalon még nem szerepelt. A tehetsége, a szorgalma megvan hozzá, úgyhogy sokra viheti…

ÉM-MI


A tények

A magyar nevezettek az Eb-re

  • U15, lányok: 44 kg: Csipkés Erika, Major Nikoletta. 58 kg: Mitykó Veronika. 63 kg: Rigler Fanni. +69 kg: Pákozdi Éva.
  • U15, fiúk: 50 kg: Kerekes Patrik. +94 kg: Holló Szilárd.
  • U17, lányok: 53 kg: Barna Zsófia Dóra. +69 kg: Gyürűs Barbara.
  • U17, fiúk: 56 kg: Kerekes Balázs. 62 kg: Nagy Noel. 69 kg: Horváth Attila Fülöp. +94 kg: Mikovics Attila.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!