Sport

2015.02.05. 16:06

A "specialista" felhozhatja Komant

Miskolc - Koman Vladimir kedden éjszaka a DVTK játékosa lett, szerdán pedig elkezdte a munkát Diósgyőrben.

Miskolc - Koman Vladimir kedden éjszaka a DVTK játékosa lett, szerdán pedig elkezdte a munkát Diósgyőrben.A többórás tárgyalás ellenére is (kedden éjfél előtt született megegyezés) frissen toppant be szerda reggel a Diósgyőri stadionba Koman Vladimir, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának új középpályása. A 36-szoros válogatott ismerkedett a környezettel, a többiekkel és közben nyilatkozatot is adott:

– Pozitív érzésekkel érkeztem egy jó csapathoz – fogalmazott lapunknak a már több külföldi klubban is megfordult irányító. – Mielőtt döntöttem, kikértem jó pár ember, játékos véleményét is, s mindegyikük jókat mondott a Diósgyőrről. Az elsődleges cél most az, hogy visszaküzdjem magam arra a szintre, amelyen voltam, nehéz időszak zárult le azzal, hogy Miskolcra jöttem.

Koman Vladimir az ősszel az MTK-nál edzett, mérkőzést már hosszabb ideje nem játszott, ezért adott volt a kérdés, hogy kondicionálisan hány százalékos állapotban érzi magát?

– Igazából erre nem tudok válaszolni, bizonyára ki fog derülni, ha átesek a felmérőkön. Az biztos, én mindent meg fogok tenni azért, hogy mielőbb megfelelő formában legyek, hogy ez most két hét lesz, egy hónap, vagy több, majd kiderül.

A középpályással lapunk többször is beszélt tavaly, többek között véleményt mondott a DVTK Európa Liga ellenfeléről, volt alakulatáról, az FK Krasnodarról, és akkor sem zárkózott el a diskurzustól, amikor a piros-fehérek a kupameccs visszavágója után hazafelé indultak az orosz városból, és Koman a klub különgépén utazott Magyarországra. A 25 éves labdarúgó mindannyiszor jelezte, elsődleges célja, hogy külföldre igazoljon, nem szeretne hazatérni.

– Igen, így képzeltem el a közeljövőm, de ez különböző okok miatt nem jött össze – tette hozzá mindehhez Koman. – Ha visszagondolok, azt kell mondjam, nem bántam meg semmit, nem vagyok összetört, de most már csak a munkára szeretnék figyelni, az, hogy milyen teljesítményt fogok nyújtani, csupán rajtam múlik.

Középen és szélen is

A DVTK szerda délelőtti foglalkozása egyébként a klubépület emeletén található, birkózók által használt teremben zajlott (a pályák a havazás miatt takarítás alatt álltak), itt gimnasztikáztak a keret tagjai, illetve itt osztotta meg a tennivalókat – angolul – Srdjan Zirojevic erőnléti edző.

– Tudjuk, hogy az utóbbi egy évben keveset játszott, de előtte megmutatta, hogy mire képes – mondta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője Koman Vladimirról. – Pillanatnyilag nem vagyunk tisztában a pontos erőállapotával, de Törökországban ez is ki fog derülni, amikor megcsinálja a felméréseket. Ő egy olyan típusú középpályás, aki posztján középen és szélen is képes futballozni, mindenképpen erősítés lesz a számunkra, ha eléri azt a szintet. Felhozzuk, ezen leszek, ebben specialista, ebben erős vagyok…

Husic nélkül

A DVTK szerda délelőtti edzésére csak egy játékos nem öltözött át: Senad Husic civilben bukkant fel, neki a vádlija fáj, és emiatt nem dolgozhat. Jelen volt viszont a kedden érkezett két próbajátékos, a szerb védő, Slobodan Lalic, illetve a kolumbiai csatár, Jason Valencia, akiknek a sorsáról a következőket mondta a szakvezető:

– Nem maradnak, elköszönünk tőlük – válaszolta határozottan Sivic Tomislav, aki megosztott néhány gondolatot Kovács Gáborról is, aki Paksról érkezik Diósgyőrbe, miután kedden este dűlőre jutottak egymással a felek: – Az utóbbi években stabilan játszott az NB I-ben, ismeri a bajnokságot, ami mindenképpen előny. Nem mellékes az a tény, hogy magyar játékos, akinek Pakson voltam az edzője, de más típusú védő, mint amilyen Kádár Tamás volt.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!