Sport

2012.08.24. 14:43

Kazár Miklós: Tovább növelni az előnyt

Vasárnap folytatódik a Short Track Quad Magyar Bajnokság.

Vasárnap folytatódik a Short Track Quad Magyar Bajnokság.A sorozat negyedik versenyhétvégéjét a Kakucsringen rendezik meg, azon a pályán, ahol idén már egyszer találkoztak egymással hazánk legjobb négykerekű motorosai. A pontversenyt vezető Kazár Miklós szeretné megszilárdítani a helyét, amivel nagy lépést tehet a bajnoki cím felé vezető úton.

- Az elmúlt napokban nagyon sok időt szántunk a technikai felkészítésre – fogalmazott a viadal előtt Kazár Miklós. – Rendkívül fontos versenyek előtt állunk, ezért mind a két motort teljesen felújítottuk. Semmit nem szeretnénk a véletlenre bízni, az eddigi jó szerepelés ugyanis akkor ér valamit, ha most is sikerül futamot vagy futamokat nyerni. A kakucsi pálya egyébként is a kedvencem, legutóbb teljes sikerrel zártam ezen a helyszínen. Hiszem, hogy ezt meg lehet ismételni, ami az éves összetett szempontjából hatalmas eredmény lenne. Természetesen ezúttal is komoly csatára számítok, hiszen a riválisok is sokat fejlődtek az elmúlt időszakban.

A múlt hétvégi Arad Rallyn történt események után Kazár Miklós és a csapat már előre tekint. A kizárásukat követően a magyar és a román szövetséghez is eljuttatták a fellebbezésüket, így most már a következő feladatokra koncentrálnak. Előzetesen úgy volt, hogy jóval sűrűbb lesz ez a hétvégéje, ám úgy döntöttek, hogy mindent a Short Track Quad ob alá rendelnek.

- Meghívtak Győrbe a Hungarian Bajara, valamint részben szerettem volna részt venni a miskolci rallytúra futamon is – sorolta az eseményeket Kazár Miklós. – A tereprally verseny helyett a quadok felkészítése mellett döntöttünk, a rallytúra pedig a programváltozásnak köszönhetően teljesen ütközik a kakucsi viadallal. Így teljes egészében a quad bajnokságra koncentrálok ezen a hétvégén. Természetesen figyelemmel kísérjük a hazai eseményeket, hiszen a csapatunkból ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna indul a túrás mezőnyben, az M kategóriában pedig a tavalyi rallybajnok, Asi is csatlakozik a mezőnyhöz. Nagyon bízom benne, hogy vasárnap este velük is ünnepelhetünk egy sikeres és mozgalmas hétvégét.

A Short Track Quad Magyar Bajnokság (Prestige Kategória) állása: 1. Kazár Miklós 213, 2. Jarjabka József 205, 3. Régi István 179, 4. Varga Norbert 136, 5. Benis László 60, 6. Porkoláb Ákos 34 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!