Nagyvilág

2010.05.11. 17:58

Elhagyta a spanyol király a kórházat

<p>Mosolyogva hagyta el kedden a barcelonai kórházat a spanyol király, akinek jobb tüdőlebenyéből egy jóindulatú daganatot távolítottak el. I. János Király három napig feküdt a katalán főváros egyik kórházában.</p>

A spanyol tévék felvételei szerint a 72 éves uralkodó segítség nélkül, biztos léptekkel, az orvosi csapat kíséretében távozott az épületből. Kedden reggel a kórház közölte: mivel a szombati operációt követően gyorsan javult a király állapota, elhagyhatja a kórházat, hogy otthonában, családja körében pihenjen tovább.

A szövettani vizsgálatok eredménye alapján a barcelonai kórház hétfőn közölte, hogy nincs rákja a királynak, jobb tüdőlebenyéből egy jóindulatú csomót távolítottak el. Az orvosok azt közölték, hogy a király szervezete jól reagált a műtétre. A doktorok bejelentése szerint a király a műtét másnapján, vasárnap egy rövid időre már fel is kelt az ágyból és néhány percen át sétált az uralkodó, ami azt jelezte, hogy gyorsan gyógyul. Az uralkodót meglátogatta a trónörökös, Fülöp herceg, akinek János Károly a spanyol média szerint azt mondta: "Amint látod, itt vagyok, egy darabban és jó formában.". A spanyol király régóta erős dohányos. A palota egyelőre nem közölte, hogy műtét hatására fel akar-e hagyni ezzel a szokásával.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!