Magyarország

2017.03.08. 10:16

Konferenciát tartottak a nőkről Miskolcon

Miskolc-Lillafüred - Nő a partnerség címmel konferencia kezdődött Miskolcon kedden.

Miskolc-Lillafüred - Nő a partnerség címmel konferencia kezdődött Miskolcon kedden.

Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő a március 9-éig tartó tanácskozáson elmondta: cél, hogy legyen szövetsége minden olyan női civil szervezetnek és kezdeményezésnek, amely segíti a nők esélyegyenlőségét, társadalmi szerepvállalását és a közpolitikai gondolkodást.

A politikus, aki 2010 óta tagja az Országgyűlésnek, közölte: a mindennapok tapasztalatai motiválták arra, hogy többedmagával létrehozza a politikamentes női konferenciát.

A tanácskozást rendező Nő a Siker Alapítványnak sikeres nők a tagjai, akik példát szeretnének mutatni a jövő nőinek ahhoz, hogy miképp lehetnek ők is sikeresek - tette hozzá.

Csöbör Katalin meggyőződésének adott hangot, hogy ha a női civilszervezetek összefognak, és támogatják egymást, akkor jóval sikeresebbek és erősebbek lehetnek.

Ha a nőkön múlik, akkor béke lesz a világban, a nők képesek megoldásokat találni a béke és a biztonság, a jólét megteremtése érdekében - mondta Bogyay Katalin, Magyarország ENSZ-nagykövete Lillafüreden, a Nő a partnerség konferencia megnyitóján kedden.

A diplomata úgy fogalmazott: minden évszázadnak megvan az erkölcsi témája, a tizenkilencedik század legnagyobb ilyen témája a rabszolgaság volt, a huszadik századé a totalitarizmus elleni harc, a huszonegyedik század pedig a nők jogaiért folytatott harc lesz.

Bogyay Katalin kiemelten szólt a nők elleni erőszakról. Mint mondta: tízből hét nő tapasztal meg fizikai, vagy szexuális erőszakot, 603 millió nő él olyan országokban, ahol a családon belüli erőszakot még mindig nem tartják bűnténynek, évente kétmillió nőt kényszerítenek prostitúcióra, kényszermunkára.

A nemzetközi közösségnek sürgősen meg kell erősíteni a nőket gazdaságilag és politikailag, a nők helyzetét javítani kell. A nemek közötti egyenlőség megteremtése az ENSZ egyik igen fontos feladata, az esélyegyenlőség prioritást élvez a világszervezetben - mondta.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!