Magyarország

2011.04.20. 07:14

Döntenek Rohác előzeteséről

<p>A bíróság szerdán dönt Jozef Rohác előzeteséről. Az előre kitervelten elkövetett emberölés miatt őrizetbe vett szlovák férfit vasárnap hozták Magyarországra. A végső szót a Budai Központi Kerületi Bíróság mondja ki.</p>

Mint ismert, az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn erősítette meg, hogy vasárnap Magyarországra hozták Jozef Rohácot. A férfit február 18-án fogták el, majd a Magyar Köztársaság kérelmének elbírálása után a Szlovák Legfelsőbb Bíróság elrendelte kiadatását. A férfit Magyarországon Fenyő János vállalkozó 13 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében akarják kihallgatni, bár erről a magyar szervek nem nyilatkoznak. A férfi ügyvédje szerint az egyetlen bizonyíték ellene egy hajszál, amely a Fenyő-gyilkosság helyszínéhez közel talált sapkában volt. A hajszál DNS-e ugyanis megegyezik Rohác DNS-ével.

Kedden a Fővárosi Főügyészség közleményt adott ki, amelyben az állt, hogy Rohácot előre kitervelten elkövetett emberölés miatt indított bűnügyben vették őrizetbe. Előzetes letartóztatásáról a Budai Központi Kerületi Bíróság dönt szerdán.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!