Magyarország

2011.04.19. 12:34

Az ügyészség kéri Rohác előzetesét

<p>A Fővárosi Főügyészség előterjesztést tett a Szlovákiából vasárnap hazahozott Jozef Rohac előzetes letartóztatására. A végső szót a Budai Központi Kerületi Bíróság mondja ki az előzetesről.</p>

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn erősítette meg, hogy vasárnap Magyarországra hozták Jozef Rohácot. Mint ismert, a férfit február 18-án fogták el, majd a Magyar Köztársaság kérelmének elbírálása után a Szlovák Legfelsőbb Bíróság elrendelte kiadatását. A férfit Magyarországon Fenyő János vállalkozó 13 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében akarják kihallgatni, bár erről a magyar szervek nem nyilatkoznak. A férfi ügyvédje szerint az egyetlen bizonyíték ellene egy hajszál, amely a Fenyő-gyilkosság helyszínéhez közel talált sapkában volt. A hajszál DNS-e ugyanis megegyezik Rohác DNS-ével.

Rohácot előre kitervelten elkövetett emberölés miatt indított bűnügyben vették őrizetbe vasárnap a magyar rendőrök - derül ki a Fővárosi Főügyészség keddi közleményéből. Az ügyészség pedig előterjesztést tett az előzetes letartóztatására, mert álláspontjuk szerint mind a szökés és elrejtőzés, mind pedig a bűnismétlés veszélye fennáll. Tartani lehet attól is, hogy a férfi megnehezítené, vagy meghiúsítaná az eljárást, ha szabadlábon hagynák. Az előzetes letartóztatás kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság dönt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!