Magyarország

2011.02.22. 18:38

LMP: Kormányzati bénázás, ami a reformok kidolgozásánál zajlik

<p>A gazdasági életben alapvetően fontos kiszámíthatóságot és bizalmat rombolja szét az a "kormányzati bénázás", amit a szerkezeti reformok kidolgozásánál lehet tapasztalni - ezt közölte a Független Hírügynökséggel a párt Gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője.</p>

Véleménye szerint a miniszterelnök talán nem értette meg, hogy az embereknek és a gazdasági szereplőknek joga van tudni, miként képzeli el a kabinet a nyugdíjrendszer vagy éppen az egészségügy jövőjét.

Az LMP-s Scheiring Gábor közleményében emlékeztet: a kormány már ősszel arra készült, hogy februárban nagy ívű szerkezeti reformokat fog bejelenteni. Ennek részleteit várta az ország Orbán Viktor első évértékelő beszédekor és ezt várta szezonkezdő parlamenti felszólalásakor is. A közvéleményének azonban újra és újra csalódnia kellett, a reformok irányai és részletei helyett a miniszterelnöktől minden alkalommal "álmosító osztályfőnöki órát" kapott. A kabinetnek most megint sikerült meglepnie az országot: a legutóbb a mostani hét közepére ígért nagy bejelentésekre ugyanis megint kell várni.

Az LMP őszintén reméli, hogy Orbán Viktor kormányának még a nyári parlamenti szünet kezdete előtt sikerül megszülnie a reformcsomagot. Az embereknek és a gazdasági szereplőknek ugyanis joga van tudni, miként képzeli el a kabinet a nyugdíjrendszer, a közösségi közlekedés, az egészségügy és a szociális ellátások jövőjét.

A kormányszóvivő hétfőn újságírók előtt azt mondta, hogy szerdán tárgyal a kormány az átfogó reformprogramról és várhatóan csütörtökön már be is jelentik azokat. Azóta kiderült, hogy a kormány még hétvégén is egyeztet és jövő hét elején hozzák nyilvánosságra a reformokat. Nagy Anna és a Miniszterelnökség kommunikációs osztálya is azzal indokolta mindezt, hogy nagyon fontos kérdésekről van szó, amelyek hosszú időre hatnak ki, ezért lesznek még a hétvégén is egyeztetések.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!