Magyarország

2010.05.18. 20:00

ÁRVÍZ: Apad az Ipoly, a Zagyvának is csökken az utánpótlása

<p>Kedd estére elállt az eső Nógrádban, apad az Ipoly és a Zagyva felső folyásánál is normalizálódott a helyzet, s újabb árhullámra már nem számítanak a katasztrófavédelmi szakemberek.</p>

Nógrádban egy halálos áldozatot is követelt a védekezés.


Szabó János, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnoka a Független Hírügynökségnek elmondta: Ipolytarnócon a folyó 411 centiméteres vízállása délutánra 390 centire apadt, s ugyan Balassagyarmat térségében még harmadfokú készültség van érvényben, az Ipoly már nem veszélyeztet házakat.

A Zagyva víztározói megteltek, a mátraverebélyiből már nem tudják szabályozni a vízszintet, viszont a Bátonyterenye határában lévő Maconkai tó zsilipjének tetejét még nem érte el a víz, így felfogják a Szuha felől érkező utánpótlást, s szakaszolva engedik tovább a Zagyvát - közölte a Független Hírügynökséggel Lavajné Dóka Éva, Bátonyterenye polgármestere.

Nógrádban egy halálos áldozatot is követelt a víz elleni védekezés: Pásztón hétfőn egy férfi infarktust kapott, amikor a pincéjéből a vizet szivattyúzta ki, életét a mentők már nem tudták megmenteni - közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság nógrádi parancsnoka.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!