Magyarország

2010.02.23. 17:33

Átadták "A jövõ fiatal vállalkozója" idei díjait

<p>Egy informatikai modul megalkotásával nyerte el a mûszaki egyetem egyik hallgatója "A jövõ fiatal vállalkozója" idei díját.</p>

A fõdíjjal hárommillió forint járt. A második és harmadik helyezettet egy környezetvédelmi és vízgazdálkodási tanácsadó cég létrehozásért, illetve egy innovatív orvosi rehabilitációs eszköz kifejlesztéséért díjazták.

"A jövõ fiatal vállalkozója" pályázatot negyedik alkalommal írták ki. Bárki jelentkezhetett, aki valamelyik magyarországi felsõoktatási intézmény hallgatója. Az elsõ három helyezett jutalma összesen hétmillió forint kezdõtõke és féléves szakmai tanácsadás.

A fõdíjat idén a mûszaki egyetem egyik hallgatója nyerte el egy informatikai modul kifejlesztésével. Ennek lényege, hogy nagyteljesítményû számítógépes processzort és memóriát tartalmaz, amelyek együttesen képesek futtatni az asztali számítógépekbõl ismert operációs rendszerekhez hasonló, de azoknál biztonságosabb, úgynevezett valós idejû operációs rendszereket. A piacon lévõ rendszereknél jobb és olcsóbb megoldás forradalmasíthatja a különféle területeken használt informatikai eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!