Kazincbarcika hírei

2012.04.11. 11:11

Hódít a Retro Kazincbarcikán!

Kazincbarcika – Nemcsak a zenében és az öltözködésben, de a művészetben is hódít a retro, vagyis egyre gyakrabban köszön vissza a múlt.

Kazincbarcika – Nemcsak a zenében és az öltözködésben, de a művészetben is hódít a retro, vagyis egyre gyakrabban köszön vissza a múlt.Kamera Retro címmel nyílt kiállítás Kazincbarcikán, a Kisgalériában. A határainkon túl is nagy megbecsülésnek örvendő Kamera Fotókör tagjai ezúttal 30-40 évvel korábbra „tekerték vissza a lencséjüket”, azaz olyan képeket állítottak ki, melyek még a 70-es, 80-as években készültek.

A Kamera Fotókör 1968-ban, vagyis 44 éve alakult. Alapítói, tagjai azóta is a fotográfia népszerűsítésén, a fotóművészeti értékek megőrzésén munkálkodnak. A művészeti csoport gazdag múltját - talán az egyik legautentikusabb személy  - Serfőző Sándor, az Egressy Béni Művelődési Központ első igazgatója idézte fel a tárlat megnyitásakor. Visszatekintésében megelevenedett a múlt, melyet a Kisgalériában kiállított retro alkotások kiválóan egészítettek ki.

A fotókör vezetője Szathmáry-Király Ádám a megnyitón kihangsúlyozta: most érezték úgy, hogy vissza kell nyúlniuk a múltba, mert fontos, hogy lássák, honnan, milyen úton, hova jutottak…

A tárlat április 27-ig látogatható.

- GJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!