boon.hu video

2024.03.07. 09:56

DVTK HT: tizenkilencre már nem jön lap

A diósgyőriek csapatkapitánya a fájdalom mellett ár a jövőről is beszélt a vesztes meccs után.

Kányási Veronika (fehérben), a DVTK Hun-Therm csapatkapitánya ezúttal is csupaszív játékával tűnt ki

Fotó: Bujdos Tibor

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata szerdán este a 2023/24-es évad 19. Euroliga mérkőzését játszotta, ellenfele harmadszor is a francia bajnokság listavezetője, a Villenueve d’Ascq LM együttese volt. Mivel a vendégek ezen az összecsapáson végig vezetve, 73-58-ra nyerni tudtak a DVTK Arénában, telt ház, 3400 néző (!) előtt, így ők jutottak be a sorozat négyes döntőjébe. A Diósgyőrnek 19-re már nem jön lap, de a piros-fehérek az egyik olyan csapat lesznek a Final Fourba jutott török Cukurova Basketbol Mersin, a cseh ZVVZ USK Praha és Villeneuve d'Ascq LM mellett, akik ebben az évadban a legtöbb meccset játszották a legrangosabb kontinentális klubcsapat sorozatban.

Ugyanis a DVTK Hun-Therm a selejtezőből indulva ért el a grand finálé küszöbére, remek teljesítménnyel. Kezdve azzal, hogy a London Lions együttesét, a sztárokkal megerősített angol csapatot – akik a második számú kontinentális sorozatban, az Európa Kupában még veretlenek (!), és a döntőbe jutástól karnyújtásnyira vannak – az Euroliga csoportkörbe jutásért rendezett oda-visszavágós mérkőzésen elbúcsúztatták. Utána, a 14 fordulós csoportküzdelmek során 9 győzelmet zsebeltek be a diósgyőriek, egyaránt kétszer győzték le a francia, az olasz és a román bajnokot, egyszer-egyszer pedig a spanyol, a lengyel bajnokot, valamint a spanyol kupagyőztest. Az A-csoportban csupán egyetlen olyan csapat volt, az Euroliga címvédő, török Fenerbahce, akivel nem bírtak a piros-fehérek. A remek szereplésnek köszönhetően a nyolc csapatos mezőnyben a 2. helyen zárt a DVTK Hun-Therm, és ez pályaelőnyt ért a negyeddöntő két nyert meccséig tartó csatájában, amelynek a harmadik felvonásán, nem sikerült bebújni az aranykapu alatt.

Csalódottság, fájdalom

A szerdán elvesztett meccsről a diósgyőriek csapatkapitánya, Kányási Veronika a következőket nyilatkozta:

– Nehéz mit mondani, mert nagyon csalódottak vagyunk, úgy gondolom, hogy mindannyian elhittük, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Az elején nagyon nagyon rosszul kezdtük, nagyon pontatlanok voltunk, én azt gondolom, hogy az idegesség rajtunk volt. Ziccereket hagytunk ki és üres dobásokat, ellenfelünk pedig sorra szerezte a könnyű kosarakat. A mérkőzés alatt többször volt, hogy feljöttünk, és úgy éreztem, hogy meg lehet a törés, a fordulópont, de sajnos ez egyszer sem történt meg. Összességében azt gondolom, hogy ezek a pontatlanságok döntötték el a sorsunkat.

A csupaszív játékos, aki egyik motorja ennek a remek csapatnak, a meccsen túli gondolatit is megfogalmazta: 

– Mindettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatra, amit az idén elértünk az Euroligában, az egy fantasztikus teljesítmény. Az, hogy ennyire közel voltunk a Final Fourhoz, most nagyon fáj mindenkinek, de fel kell dolgozunk, és a további feladatokra kell koncentrálunk, mert még nagyon sok minden van előttünk ebben a szezonban. Úgyhogy dolgozunk tovább, kielemezzük a hibáinkat, és napról napra jobbak leszünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!