boon.hu video

2024.05.04. 18:00

Királylányok és királyfik emelkedtek a magasba Miskolcon is (fotókkal, videóval)

Immár hetedik alkalommal szervezte meg május 4-én, szombaton a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány a „Gyereket a magasba!” programját. A rendezvény elsődleges célja volt, hogy felhívja a figyelmet a családalapításra, a gyerekvállalásra, a családi élet örömeire.

A rendezvény legszebb pillanata

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Idén közel negyven település csatlakozott a nagy gyerekemeléshez Miskolctól Zalaegerszegig és Győrtől Békéscsabáig, de például Csíkszeredában és Dunaszerdahelyen is emeltek gyereket a magasba pontban tizenegy órakor a  Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány a „Gyereket a magasba!” programja részeként.
Hiripi Edina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom miskolci szervezeti egység vezetője munkatársunk kérdésére elmondta, hogy Miskolc a kezdetektől csatlakozott a kezdeményezéshez. Nagyon sok és változatos programmal készültek, hiszen az egészen kicsi babáktól az óvodás, kisiskolás korosztályig várták a gyermekeket és családokat. Előadásokat lehetett hallgatni, bemutatkozó sátrakat állítottak fel, ahol különböző foglalkozásokon, interaktív formában vehettek részt az érdeklődők, illetve egyesületektől is alapítványoktól is informálódhattak.

Önkéntesekkel dolgoznak

Hiripi Edina hangsúlyozta, tudni kell, hogy az egész rendezvény önkéntes alapon valósul meg, ezért nagy köszönet illeti azokat, akik a tudásukat és idejüket adják a programhoz.
Megemlítette, hogy a Maminbaba hordozós latin fitnesz bemutató nagyon jó hangulatot varázsolt már az elején, majd a Mesetarisznya bábelőadás következett Szabó Attila vándor mesemondó előadásában. A bölcsődés és óvodás korosztály az „Igy Tedd Rá” zenés, mondókás foglalkozáson érezhette jól magát. A gyermekeket tizenegy órakor emelték magasba szüleik, ami a rendezvény egyik legmeghatóbb pillanata, hiszen mindenki nagyon büszke a saját gyermekére vagy gyermekeire. A programot a Karisszáló Klarissza című előadás és tombolasorsolás zárta. A színpadi eseményeken kívül még sok egyéb kísérő elemet is találhattak az érdeklődők: kismotoros kreszpark, babaugrálóvár, könyvkölcsönző és bölcsődei infópont várta a családokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában