boon.hu video

2023.12.04. 08:19

Kuznyecov a szurkolók által nem látható dolgokról is beszélt

A diósgyőri labdarúgócsapat vezetőedzője két kulcsjátékos kiesését is szóba hozta.

Nem volt elégedett a vasárnap látottakkal Kuznyecov Szergej

Fotó: NSO/Kovács Péter

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata vasárnap, az élvonalbeli bajnokság 15. fordulójában, hazai pályán 3-0-ra kapott ki a kieső helyen álló Zalaegerszegi TE FC gárdájától. 
Szergej Kuznyecov, a DVTK vezetőedzője, a meccset követő sajtótájékoztatót így kezdte:
,,Három nullra kikaptunk. Mit kell magyarázni? Vereség, hazai pályán. Elfogadhatatlan a számunkra. A futball megmutatta, hogy kegyetlen, ha nem rúgod be helyzeteket, az ellenfél berúgja. Ebből áll a futball. Nem hiszem, hogy rosszul futballoztunk az első gólig, szerintem ez volt az ellenfélnek az első lövése, és abból betalált. Ilyenkor kell talpra állni, és még nagyobb akarással egyenlíteni, de e helyett kevés volt az agresszivitás elől, és teljesen fegyelmezetlenül játszottunk hátul, kaptunk utána még kontrát.”

Arra a kérdésre, hogy egy ilyen védekező csapat ellen, mint a ZTE, mi kellene az eredményességhez, így felelt a diósgyőri szakvezető:
,,Beálló védekező csapat ellen minőségi támadó játékosok kellenének, hogy felfedezzék, mikor kell magukra venni a játékot, és hogy mikor kell a társakat helyzetbe hozni. Szóval nem véletlen, hogy milliókat fizetnek a támadó játékosokért, azért, mert a minőség dönt.” 

Nem láthatók
A sajtórendezvényen szóba került az is, hogy vannak olyan események, amelyek a szurkolótábor számára nem láthatók.
,,Most belemenni abba, hogy betegek, kiesnek az emberek, hogy nem edzenek, én ezt nem szeretném. Ez egy csapat élet, ami nem mindig a gyönyörű pillanatokból áll, van sok pillanat, amikor a nagy szurkolótábor ezt nem látja meg. Ugyanígy nem hivatkozok arra, hogy amikor két kulcsemberünk kiesett, akkor ez nagyon sokat jelent a számunkra. Bárdos Bence több hónapos kihagyása, Alex Vallejo a tegnapi edzésen. Szóval ez két játékos kulcsfontosságú számunkra, de pótolni kell azoknak, akik jönnek helyettük, nem csak szavakkal kell erősnek lenni, hanem a pályán mutatott dolgokkal. Sajnos, ebben nem vagyunk annyira jók” – mondta Kuznyecov Szergej, aki az Acolatse és Pozeg Vancas jelenlegi posztokon történő szerepeltetésével kapcsolatban így fogalmazott: ,,Vannak olyan játékosok is, akik egyes posztokon nem annyira jól érzik magukat, ez nem olyan egyszerű, hogy most kiraktam, beraktam, kivettem, próbáljuk megtalálni a legjobb megoldásokat, de hát ez nem mindig sikerül. Elmondtam nekik, hogy a futball nem csak a szép pillanatokból áll, hanem olyan pillanatokból is, ami most van. Ilyenkor kell erősnek lenni, fel kell állni, és tovább kell menni. Nyilván mindent megteszünk azért, hogy a legjobban felkészüljünk a következő mérkőzésre, ami nem egyszerű.”

A szakvezető azt is elárulta, hogy mi történt azzal a Vallejóval, akit néhány hete még megkettőzött, klónozott volna, hogy nem csak védekező középpályásként, hanem belső védőként is szerepeltethesse:
,,Vallejo térde megsérült a tegnapi edzésen. Próbáltuk este, majdnem éjszakáig dolgoztak a medicalban vele, próbálták reggel is, de nem tudta vállalni a játékot. Nekünk nehéz pótolni az ilyen kulcsembereket. Látjátok, a védelemben is nehéz a Bence kiesése. Ez nem kifogás, de ez van. Ha lenne nekünk hasonló kaliberű játékos, akkor nem hiszem, hogy ez megtörténne, de ez van. Tovább kell mennünk.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!