Röplabda

2023.10.08. 13:35

Bibók tizenhétjével sima győzelem

A barcikai röplabda alakulat sikere nem forgott veszélyben a fővárosi bajnokin.

Boon.hu

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika

Idegenben, Budapesten kezdte a férfi röplabda Extraliga 2023/2024-es idényét a GreenPlan Vegyész RC Kazincbarcika együttese. A holtidőben alaposan átalakult, és megfiatalodott észak-borsodiak a győzelem igényével léptek parkettre a TFSE ellen. Egy-két betegség, kisebb sérülés nehezítette a vendégek felkészülését, de a játékot végül mindenki vállalni tudta.

Gurszkij ászai

Nyitásban és sáncban már a nyitó játszma elején ,,ott volt” a Barcika, így néhány percet követően tisztes előny alakult ki, 3-12-nél szükséges volt a házigazda időzése. Egyoldalú csata zajlott a pályán, 18 perc alatt lett 0:1 az állás. A második szettben is tartott Bibókék lendülete (7-12), a VRCK folyamatosan 4-6 ponttal vezetett. A TF nem jelentett veszélyt Toronyai Miklós csapatára, még egy egy-két hiba is belefért (bár Gurszkij három ászt szervált), így hozta ezen felvonást is a GreenPlan. A harmadik menet kezdeti szakaszában vezettek Gebhardték, majd 7-8-nál már a Barcika volt a jobb. Később, 16-19-nél kellett egy nyugtató időkérés a VRCK-nál, és 20-23-nál is ,,lőtávolságon belül” volt a TF, azonban Bibók lezárta a meccset.

TFSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-11, -17, -22)

Budapest, 120 néző. V.: Selega, Varjasi.

TFSE: Quintz 2, Tóth K. 1, Balázs B. 4, Mihucz 3, Fenyő 6, Gebhardt N. 8. Csere: Laczi (liberó), Merkler, Winter, Tóth M., Füzék 1. Vezetőedző: Nagy Gergely.

VRCK: Gurszkij 6, Péter M. 10, Velychko 10, Bibók 17, Péter B. 5, Cziczlavicz 3. Csere: Kiss M. (liberó), Miklós-Sikes 2, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Nagy Gergely: Gratulálok a Barcikának, csak a harmadik szettben tudtunk olyan játékot nyújtani, amilyet az első kettőben is szerettünk volna.

Toronyai Miklós: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez. Jól kezdtünk, de aztán koncentrációban visszaestünk. Ezt a hibát egyik mérkőzésen sem szabad elkövetni, mert máskor visszaüthet. Láttam sok pozitívumot is, de mivel a nyáron alaposan megfiatalodtunk, egy kicsit megilletődöttek is voltunk. Ennek ellenére is, azért összességében rendben volt ez a szezonkezdet. A koncentráció fenntartása azonban nagyon fontos a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!