Európa-bajnokság

2021.06.22. 19:15

Egy kis nemzet nagy napjai a kontinenstornán

A pályán újraélesztett dán Eriksen esete emlékeztetett, hogy milyen illékony az élet.

Molnár István

Forrás: Olvasónktól

Fekete Zsuzsa magyar betyárokat látott a pályán, akik merészek, okosak és harcosak. A „Fociológia, avagy mit érthet egy nő a focihoz” Facebook-blog szerkesztője szerint a csapategység és a szurkolók fergeteges buzdítása hozta el a világraszóló meglepetést a franciák ellen.

– Kell-e nemesebb kihívás, mint a világbajnok franciákkal, az Európa-bajnok portugálokkal és a kőkemény németekkel megküzdeni a továbbjutásért? – tette fel a kérdést Fekete Zsuzsa, majd így folytatta: – Halálcsoportba kerültünk, ahol a legtöbben egy fabatkát sem adtak volna egyetlen felvillanásunkért sem. Portugália ellen csupán hat percre voltunk a világraszóló bravúrtól, s bár nem sikerült, mégis látszott, hogy erő van válogatottunk játékában. Az elvesztett meccs után elmaradt a sokak által jósolt „nemzethalál”. A csapat fityiszt mutatott a károgóknak, és úgy raboltunk pontot a franciáktól, hogy még Benzemáék örülhettek az egyenlítésnek, hiszen mi vezettünk. Fiola Attila bolondot csinált a világbajnok védelméből, és mintha csak az egyszer egyet mondaná fel, francia eleganciával talált be Lloris kapujába. A világ legjobb csapatát szorongattuk meg: pimaszul játszottunk, cseleztünk, kötényt adtunk, sőt leloptuk a labdát annak a Mbappénak a lábáról, aki egymaga többet ér, mint a magyar válogatott szőröstől, bőröstől, buszostól.

A csapategységben

– Ez az Európa-bajnokság számos dologra megtanított – folytatta a Fociológia blogszerkesztője. – A pályán újraélesztett dán Eriksen esete emlékeztetett, hogy milyen illékony az élet: amit az egyik pillanatban természetesnek tartunk, a másikban már nincs, érdemes tehát nem ellenségként, hanem testvérként tekinteni egymásra. A másik fontos „felfedezésem”, hogy bár ellenfeleink erősebbek, gazdagabbak, azonban a mi erőnk a csapategységben rejlik, és ebbe a kohézióba mi, szurkolók is beletartozunk. Egy kis nemzet nagy napjai ezek, élvezem minden percét, rezdülését, és hálát adok Istennek, hogy megadatott.

(A borítóképen: Fekete Zsuzsa nagyon szurkol a magyar csapatnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!