MVLC

2020.09.16. 11:00

Másodlagos, de sportemberek

Fiatalokkal kiegészülve játszik szerdán Egerben Magyar Kupa-helyosztót a miskolci férfi pólógárda.

Molnár István

Forrás: VLV

Az őszről nyárra előrehozott 2020-as férfi Magyar Kupa-sorozatban már csak a végjáték volt hátra, amikor (ismét) közbeszólt a koronavírus, s így a helyosztókat, az elődöntőket, illetve a finálét nem tudta már lebonyolítani a Magyar Vízilabda Szövetség. A honi szervezet határozott törekvése volt azonban az, hogy az MK-t lezárja, úgy, hogy valamennyi, még hátralévő meccset bepótolják. A megyei színeket képviselő PannErgy-Miskolci VLC-nek a 7. helyért kell még vízbe ugrania, mégpedig Egerben, a helyi ZF ellen ma 12 órától.

Próbálják végezni

Péntek óta azonban volt némi bizonytalanság, hogy valóban meg lehet-e rendezni ezt a találkozót, ugyanis a múlt héten a borsodiak négy vízilabdázója beteg lett, s emiatt a két gárda szombatra, Miskolcra tervezett ob I-es bajnoki mérkőzését is elhalasztották. Az MVLC-nél a hét végén azt gondolták, úgy látták, hogy mindenképpen szeretnének most elutazni a „szomszédba”.

– A négy emberünk – akiket, miután bizonyos jeleket mutattak, azonnal elkülönítettünk – közül kettőről kiderült, hogy koronavírusos – mondta Bachner András, az MVLC szakmai igazgatója. – A szóban forgó játékosok nélkül is próbáltuk, próbáljuk végezni az érdemi munkát, tartunk edzéseket a többiek számára, természetesen mindezt bizonyos protokoll betartása mellett.

Amint azt megtudtuk, a mostani kupatalálkozóra a felnőttkeret tagjai közül nem utazik Egerbe a két szlovákiai vízilabdázó, Seman, illetve Hoferica, valamint nem játszik Hornyák és Lukács D. sem. A további, tizennégyes keretbe tartozók közül ott lesz a meccsen Biros B., Berki, Magyar, Lukács Á., Mizsei, Fried, Méhész, Sisán, Vismeg Zs., továbbá Vismeg B. Hozzájuk csatlakoznak még a fiatalabbak, utánpótláskorú pólósok, úgymint a 2001-es születésű kapus, Tátrai Soma, illetőleg Szalatyán Ádám (2002), Szilágyi Erik (2003) és Fülöp Botond (2003).

Minél több meccs

– Le kell játszani ezt a mérkőzést, igyekszünk egy jó találkozót vívni az egriekkel – nyilatkozta Kis István vezetőedző. – A fiataloknak ez egy jó alkalom, és a lehetőségek tükrében biztos, hogy fognak is játékidőt kapni, nem azért visszük el őket, hogy csak üljenek a padon. Úgy gondolom, ez nekik mindenképpen nagy plusz lesz azon túl, amellett, hogy a saját korosztályukban is megméretnek.

A törekvés velük kapcsolatban az, hogy lehetőleg minél több meccs legyen a kezükben, a lábukban, ez szolgálja a fejlődésüket. Az eredmény ezúttal kevésbé számít, de sportemberek vagyunk, mindig a legjobbra törekszünk.

A tréner megemlítette azt, hogy a csapatnál mindenki betartja a járványügyi szabályozást, együttműködnek a Kemény Dénes Városi Sportuszoda vezetésével, maszkban közlekednek, és bíznak abban, hogy több betegük már nem lesz. A mai, egri MK-meccset egyébként nyitott uszodában rendezik, de mindenkinek a parton (így a közönségnek is) kötelező lesz az arc, száj, orr eltakarása.

Nem csak rajtuk

A hét végén újabb bajnoki következett volna Kis István együttese számára, azonban a szeptember 5-i (3. forduló) Szolnoki Dózsa – PannErgy-MVLC és a szeptember 12-i (4. forduló) PannErgy-MVLC – ZF Eger mérkőzéshez hasonlóan a szombatra, szeptember 19-re (5. forduló) kiírt OSC Újbuda – PannErgy-MVLC összecsapást is elhalasztották egészségügyi okok miatt.

– Megpróbálunk minél hamarabb talpra állni – ezt már ismét Bachner András tette hozzá. – Nyilván nem csak rajtunk múlik, hogy mikor és hogyan tudjuk folytatni a bajnokságot. Ez a leállás valamelyest betett nekünk, hiszen a Honvéd és a Pécs ellen is jó formában volt a csapat. A hét végére az OSC sem állt volna készen, most már mi sem, majd meglátjuk, mikor tudunk pótolni.

(A borítóképen: Négyen is hiányozni fognak az MVLC keretéből Egerben)

A kupában, az elődöntőben a tervek szerint szeptember 26-án, szombaton 16 órától OSC Újbuda – Szolnoki Dózsa, 17.30-tól pedig FTC-Telekom – A-Híd Vasas Plaket meccseket rendeznek. A bronztalálkozóra másnap, szeptember 27-én, vasárnap 18.45-től, a döntőre 20.15-től kerül sor a fővárosi Hajós Alfréd uszodában.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!