MVLC

2020.08.06. 08:30

Vismeg Zombor úgy érzi, fontos éve lehet

Csütörtökön és szombaton a fővárosban kupázik a PannErgy-MVLC férfi pólócsapata.

Molnár István

Forrás: ÉM

Fotó:

Az idei férfi vízilabda Magyar Kupa-sorozatot 4 körben bonyolítja le a Magyar Vízilabda Szövetség, melyek közül kettőn már túl vannak az együttesek. Az előző hét végi meccsek arról döntöttek, hogy a részt vevő 16 csapat közül melyek lesznek azok, amelyek a felső nyolcasban folytathatják, illetve melyek az alsóházban. Pár nappal ezelőtt a megyei színeket képviselő PannErgy-MVLC Szegeden ugrott vízbe, és bár első két meccsét, az A-Híd Vasas­Plaket (9–23), illetve a Kaposvári VK (8–10) ellen elveszítette, a harmadik, ki-ki találkozóján legyőzte a házigazda SZVE-t (11–8), így az angyalföldiek mögött másodikként bekerült a legjobb nyolcba.

Gyakorolt a kupán

A miskolciaknál ezen mindent eldöntő csatán a legeredményesebb pólós a 17 esztendős Vismeg Zsombor volt, aki 3 gólt dobott a Tisza-partiaknak. A PannErgy-MVLC fiatalja sokat nem pihent ezt követően, ugyanis részt vett a hét elején Miskolctapolcán megrendezett Mento Kupa elnevezésű U18-as nemzetközi tornán, amelyen a legjobb játékosnak választották.

– A Mento Kupa nagyon jó alkalom volt arra, hogy az ifjúsági csapattal ezzel a három mérkőzéssel is készüljünk a bajnokságra. Egész jó keretünk van, szeretnénk kihozni magunkból a lehető legtöbbet – kezdte a miskolciak utánpótláskorú vízilabdázója. – A meccsek megfeleltek egyfajta kondiedzésnek is, és gyakorolhattam olyan dolgokat, elemeket, amiket esetleg a felnőttcsapatban is bevethetek a későbbiekben. Örültem, hogy ismét játszhattam, minden lehetőséget megragadok erre, hiszen azért a vírus miatt hosszú volt a szünet. Ez az év azért valamennyire döntő lehet azon a téren is, hogy lesz, lehet-e belőlem jó ob I-es játékos. Mondjuk még elég fiatal vagyok, de így érzem… A lehetőség adott…

Minél szorosabbat

A szegediek elleni produkcióját így értékelte Vismeg Zsombor, aki a soron következő feladatra is előre tekintett.

– Voltak előtte vereségeink, de megpróbáltunk mindegyikből építkezni, meglátni a pozitívumokat – árulta el a 2003-as születésű vízilabdázó. – Volt egy kis megbeszélés is a szegediek elleni összecsapás előtt, s mindenki úgy ment bele ebbe a mérkőzésbe, hogy kitette szívét-lelkét a vízben. Játszott a klubért, a másikért, az edzőkért… Úgy gondolom, emiatt voltunk jobbak, mert valamennyi játékos beletette a tudását maximálisan, és minden erejét. Tény, hogy nem ment rosszul a játék, talán eddigi pályafutásom legjobb felnőtt­összecsapása volt, de az első fordulóban Péccsel megvívott mérkőzés sem volt rossz az én szempontomból, mert azon a 13–13-ra végződött meccsen két gólt szereztem. Emellett odafigyeltem védekezésben is. A harmadik fordulóban ismét a fővárosba megyünk, ahol bombaerős csapatokkal fogunk megmérkőzni, a Ferencvárossal már másodszor. A cél az lesz, lehet, hogy minél szorosabb meccseket játsszunk, és minél tovább próbáljunk meg az adott mérkőzésben maradni. Erre van is esélyünk, ha ugyanúgy állunk bele ebbe a fordulóba, mint azt a Szegeddel szemben tettük. Úgy érzem, a csapatunkban még bőven van, össze kell még szoknunk rendesen, ha ez meglesz, akkor még sok szép eredményünk lehet.

A férfi vízilabda Magyar Kupa 1–8. helyért zajló 3. forduló programja

(Helyszín: Budapest, Hajós Alfréd uszoda)

Csütörtök

18.00: Szolnoki Dózsa – Pann­Ergy-MVLC

19.30: OSC Újbuda – Budapest Honvéd

20.45: FTC-Telekom – BVSC-Zugló

Péntek

18.45: A-Híd VasasPlaket – ZF Eger

Szombat

10.00: FTC-Telekom – PannErgy-MVLC

11.30: Szolnoki Dózsa – Budapest Honvéd

13.00: A-Híd VasasPlaket – BVSC-Zugló

14.30: OSC Újbuda – PannErgy-MVLC

16.00: FTC-Telekom – ZF Eger

17.30: Szolnoki Dózsa – BVSC-Zugló

19.00: A-Híd VasasPlaket – Budapest Honvéd

20.30: OSC Újbuda – ZF Eger

(A borítóképen: Vismeg Zsombor szinte folyamatosan játszik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!