MVLC

2020.08.07. 08:00

Vállalható végeredmény

A harmadik körben első meccsét játszotta csütörtökön a Pann­Ergy-Miskolci VLC gárdája.

Molnár István

Forrás: MVLSZ

Az előző, második fordulóban kivívta azt a Pann­Ergy-MVLC ob I-es férfi vízilabdacsapata, hogy az idei Magyar Kupa-sorozat harmadik körében a felsőházban, az 1–8. helyért szállhasson harcba. Kis István vezetőedző együttesére már csütörtökön feladat várt, Budapesten, a Hajós Alfréd uszodában a Szolnoki Dózsával meccseltek. A Tisza-partiaknál volt két korábbi miskolci pólós is a keretben, Nagy Á. és Dőry Farkas.

Ha nem hagyják ki…

Az első támadásukat nem tudták jól befejezni a csapatok, 2:02 perc után Szeghalmi a rövid sarokba bombázott (1–0). Magyar szabaddobását követően hárított Bányai, majd az ellenakciónál Filipovic viszonylag tisztán lőhetett, mert messze volt tőle MVLC-s pólós (2–0). Nem volt könnyű lövőhelyzetbe kerülniük a miskolciaknak, és a blokkolók is jól mozdultak rájuk. A 7. percben Magyar szépen célzott középen (2–1), de 12 másodperccel később Konarik biztosan értékesített egy büntetőt (3–1). Schmölcz fordult be ügyesen (4–1), Biros B. a negyed vége előtt 7 mp-cel ötméteresből szépített (4–2).

Pijetlovic belső poszton jól döntött (5–2), az MVLC-előnyben kezeket talált el. Biros aztán bátor volt, megérezte a lehetőséget, és jól helyezte a játékszert (5–3). Filipovic büntetőtalálata jött a sorban (6–3), a 2017-es Bajnokok Ligája-győztes biztosan vezetett a jelentősen átalakult MVLC ellen. Fried suhintott, blokkot súrolt a labda, de gól lett belőle (6–4), a fekete sapkás borsodiak még közelebb zárkózhattak volna, de nem éltek a kapott emberelőnnyel. Hoferica is hozzászólt érdemben a mérkőzéshez, 21 mp-cel a nagyszünet előtt Drasovic a hátsó sorból volt kegyetlen (7–4).

Hozták a negyediket

A harmadik felvonásban Nagy Á. emberelőnyben nem rontott (8–4), a Szolnok jobban gazdálkodott a fórjaival. Biros B. javított ezen a statisztikán, éles szögből talált be (8–5), azonban Teleki is biztos kezű volt (9–5). Magyar M. duplához ért (9–6), jól tartotta magát a célját a nyolcba kerüléssel már teljesítő MVLC. Konarik hátulról értékesített emberelőnyt, rendezetlen védelemmel szemben (10–6). Filipovic úgy vágta be a labdát ötméteresből, hogy az átment a hálón (11–6), egyre több volt az egyéni hiba a PannErgy oldalán. Schmölczöt ez nem érdekelte (12–6), és később Jansikot sem (13–6). Dőry is kihasználta a helyzetét (14–6), nagyon beindult a Dózsa. Hornyák kapott pontos bejátszást (14–7), 7–3-ra hozta

a negyedet a Szolnok.

Javuló teljesítménnyel

A negyedik negyedben Filipovic büntetett büntetőből (15–7), majd Vismeg Zs.-t szorongatták, nem is lőtt emiatt jól, de a játékszer megtalálta az utat a hálóig (15–8). Kovács G. pattintott a jobb pipába (16–8), de ugyanezt a helyet választotta a másik oldalon Fried is (16–9). Konarik „zörgetett” (17–9), aztán előnyben Vismeg Zs.-t látták meg, ő meg nem teketóriázott (17–10). Fried sem félt a rövidnél (17–11), míg Biros pontosan kihasznált egy büntetőt (17–12). A korábbiakhoz képest javuló teljesítményt nyújtottak a miskolciak, az MVLC vállalható eredményt hozott a sokkal erősebb Szolnokkal szemben. Folytatás az MVLC számára szombaton.

Szolnoki Dózsa – PannErgy-Miskolci VLC 17-12 (4-2, 3-2, 7-3, 3-5)

Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 200 néző. V.: Csizmadia, Kovács Cs.

Szolnok: Bányai – Angyal (-), Pijetlovic (1), Kovács G. (1), Konarik (3), Filipovic (4), Szeghalmi (1). Csere: Dőry Farkas (1), Nagy Á. (1), Schmölcz (2), Drasovic (1), Teleki (1), Jansik D. (1). Vezetőedző: Zivko Gocic.

MVLC: Hoferica – Fried (3), Hornyák (1), Seman (-), Magyar (2), Vismeg Zs. (2), Biros B. (4). Csere: Lukács D. (-), Vismeg B. (-), Méhész (-), Sisán (-), Lukács Á. (-), Berki (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 3/6, ill. 6/12

Gól/büntetőből: 4/4, ill. 2/2

Zivko Gocic: – Az első félidő nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. A pontokkal és a győzelemmel elégedett vagyok, a játékkal még nem annyira. Sok elméleti hibát elkövettünk, ezek most belefértek, de ezekre a későbbiekben figyelni kell.

Kis István: – A harmadik negyedben fáradtság hozta a figyelmetlenséget, a sok kapott gólt, a fizikumon még dolgozni kell. Sajnálom, hogy ekkor nem tudtuk tartani azt az iramot, mint az első félidőben. A 12 lőtt góllal elégedett vagyok, de a védekezésen van még min javítani. Gratulálok a Szolnoknak és a csapatomnak is.

(A borítóképen: Helytálltak Vismeg Zsomborék)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!