világbajnokság

2019.07.06. 17:00

Szeretne jól futni az első világbajnokságán

Minden számban ott lesz a rajtnál Dániában a DTC sportolója.

Molnár István

Demeter Ambrus

Július 6. és 12. között Dániában, Silkeborg központtal rendezik meg az idei junior tájékozódásifutó-világbajnokságot. Az eseményre 10 fős magyar válogatott (6 fiú, 4 leány) utazott el csütörtökön, közte a Diósgyőri TC versenyzője, Demeter Ambrus is. A tényekhez tartozik, hogy a szövetségi kapitányi szerepkört az egyébként szintén DTC-s Zsigmond Száva látja el.

A hosszú a kedvenc

– Ha a világbajnokságot nézem, akkor ez nekem az első, tavaly viszont részt vettem korosztályos Európa-bajnokságon, amelyen a legjobb eredményem a hosszútávon elért 37. hely volt – fogalmazott lapunknak a 2000-es születésű miskolci futó, Demeter Ambrus, aki a programját is részletezte: – vasárnap bonyolítják le a sprintversenyt, hétfőn a hosszútávot, míg keddre pihenőnapot iktattak be. Szerdán lesz a középtáv selejtezője, csütörtökön pedig a döntő, pénteken a váltóverseny. Összesen 181-en vagyunk fiúk, úgyhogy ebben a népes és erős mezőnyben nem lesz könnyű eredményesen szerepelni, de természetesen jól akarok futni, leginkább erősségemben, a hosszútávon, valamint a váltóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!