Könyvbemutató

2024.04.17. 08:00

Egyszerre jelent meg Kégl Ildikó két verseskötete

Csütörtökön a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár vendége lesz a miskolci költő.

Kégl Ildikó

Fotó: DIGILUX

Úgy alakult, hogy szinte teljesen egyszerre jelent meg Kégl Ildikó két verseskötete. Az egyik nagyobb terjedelmű, több versciklust tartalmazó kötet Az Úr kertje kihűlt címmel, a másik egy válogatást tartalmazó versgyűjtemény, amely a Mint Jairus lánya/ Like Jairus’ Daughter címet viseli. Az utóbbi, az angol nyelvű azért vált aktuálissá – tudtuk meg az alkotótól – mert a közeljövőben két nemzetközi költészeti fesztiválra is meghívást kapott. Az egyik pár nap múlva, április 21-én, vasárnap kezdődik Zilahon, ahová 9 országból érkeznek majd költők, és ahol a magyar kortárs női költészetet ő maga képviseli.

A beszélgetőtárs: Fecske Csaba

Ehhez az angol-magyar kötethez Fecske Csaba József Attila-díjas költő írt utószót, és ő is szerkesztette azt.

„Kégl Ildikó már megtalálta a saját hangját, sokszínű, többoktávos hang ez, jó hallgatni. Pályája fölfelé ível, még sok szép művet remélhetünk tőle. Azt mondják, hogy a második kötet igazolja, vagy cáfolja az elsőt. Mindenesetre e sorok írójának meggyőződése, hogy a Mint Jairus lánya hiteles igazolása Kégl Ildikó tehetségének, a kedves olvasó meggyőződhet erről magyarul és angolul egyaránt. Mi mást mondhatnék: Ecce poéta!" – írja a költőtárs a kötetben megjelenő előszóban.

Kégl Ildikóval április 18-án (csütörtökön) délután fél 5-től találkozhatnak az érdeklődők Miskolcon, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban, ahol mindkét új kötetet megismerteti a közönség. A szerző beszélgetőtársa Fecske Csaba lesz, közreműködik Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában