színház

2020.06.06. 10:00

Közönségvárás a Francia rúdugrás című vígjátékkal

A miskolci színházban úgy tudják: Európában elsőként tartanak új bemutatót a járványhelyzet kihirdetése óta.

Hegyi Erika

Fotó: Vajda János

A Francia rúdugrás című vígjáték június 12-i premierjére a Bemutató Arany bérletes nézőkön kívül miskolci egészségügyi dolgozókat hívott meg a teátrum, meghálálva ezzel az előző hónapok áldozatos munkáját.

A Mohácsi István művéből Mohácsi János rendezésében készülő előadást a jogszabályban meghatározott biztonsági intézkedések betartása mellett a Nyári Színházban tartják meg – tudatta a miskolci színház közleménye. A teátrum további részletekkel is szolgált.

Végre közönség előtt

A május 27-én megjelent kormányrendelet értelmében, biztonsági intézkedések mellett megtarthatóak a szabadtéri kulturális rendezvények – idézik fel a jogszabályváltozás teremtette lehetőség hátterét. Így a Miskolci Nemzeti Színház megragadta az alkalmat, hogy szabadtéri játszóhelyén, a Nyári Színházban június 12-én bemutassa a Francia rúdugrás című kortárs magyar vígjátékot Mohácsi János rendezésében. Ennek a próbái jóval korábban kezdődtek, de a járvány félbeszakította a folyamatot.

Premier

A premierre a törvény által előírt létszámkeret miatt jegyek nem válthatók. A Bemutató Arany bérletes nézők jegyei mellett fennmaradó helyeket a színház vezetősége a járványhelyzet alatti áldozatos munkájukat megköszönve egészségügyi dolgozóknak ajánlja fel, amely a 200 férőhely harmadát teszi ki. Az előadás este 20:30-kor kezdődik a Nyári Színházban, melyet a Kamaraszínház bejárata felől tudnak majd megközelíteni a nézők.

A közönséget arra kérik, hogy a kezdés előtt fél órával érkezzenek meg a helyszínre, mert így az ülőhelyek elfoglalása zavartalanul megtörténhet az előadás kezdetéig.

A Miskolci Nemzeti Színház számára a legfontosabb a nézőinek és munkatársainak védelme, ezért mindenkit kérnek az előadásokra előírt biztonsági intézkedések betartására – tudatja az intézmény a szerkesztőségünknek megküldött írásban.

Tartják a távolságot

A rendelet értelmében két ülőhely között biztosítani kell a legalább 1,5 méteres védőtávolságot, így egymás mellé, illetve közvetlenül egymás mögé sem ülhetnek a nézők. A teátrum munkatársai számára nagy öröm, hogy újra közönség előtt játszhatnak – teszik még hozzá.

(A borítóképen: Nyúl Réka)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában