Anno

2024.03.17. 14:00

Balkezesek boltja

Miről írt 40 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1984. március 21-én hiánypótló üzleti vállalkozásról adott tájékoztatást. A balkezesek részére már balkezes dugóhúzót és kulcstartót is kínáltak, a többi használati tárgy mellett.

Boon.hu

Balkezes gyermekrajz (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A világon több mint 300 millió balkezes él, s bár már sok gépet átállítanak számukra, sőt szerszámok is készülnek bal kézre, a mindennapi élet apró eszközeivel alig boldogulnak. 

Ezen kíván segíteni egy londoni bolt, amelyben a legkülönfélébb tárgyakat árusítják balkezeseknek. Már a bolt ajtaját is bal kézzel kell nyitni, s több mint 90 féle tárgyat lehet benne kapni. A vonalzón a centiméterbeosztás jobbról kezdődik, a karórán a felhúzó bal oldalon van, a gyorsírószékek kartámasza szintén. A címkönyvben az index a bal oldalról a jobb oldalra vándorolt. A boltban kapható bal kézre szabott dugóhúzó, burgonyahámozó, habverő, doboznyitó, borsdaráló, mártásszita, késélesítő, olló, levesmerőkanál, vasaló, golfütő, krikettkesztyű, kulcstartó, levéltárca, töltőtoll, játékkártya, kasza – sorolta az Észak-Magyarország negyven éve, a londoni keltezésű hírben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában