Anno

2024.02.17. 16:00

Windischgraetz hercegnő komoly összeggel segített a miskolci hajléktalanokon

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1994. február 21-i számában arról olvashattunk: a miskolci önkormányzat átadta a Hajléktalan Gondozási Központot a Magyar Vöröskeresztnek.

Boon.hu

Meleg étel a miskolci hajléktalanoknak

Fotó: Ádám János

Ünnepélyes keretek között adta át Miskolc önkormányzata a Baross Gábor utcai Hajléktalan Gondozási Központot a Magyar Vöröskeresztnek – tudósított a megyei napilap harminc éve. A beszámoló felidézte: a hajléktalanok háza már 1989 óta üzemel, kezdetben még csak éjjeli menedékhelyként működött. Később, a Népjóléti Minisztériummal kötött szerződés, s a több mint 30 millió forintos ráfordítás után jött létre a létesítmény, ahol már több szinten, több lépcsőben igyekeznek segíteni a rövidebb-hosszabb ideig hajléktalanokká válókon. A gondozási központban lévő népkonyha akkoriban 200 betérőnek biztosított napi egy tál meleg ételt – sorolta a többi között az újság, és az olvasók azt is megtudhatták: hamarosan 500 fősre emelik a konyha 
végső kapacitását, ehhez a Jószolgálati Gála elnöke, Windischgraetz Katalin hercegnő 1,2 millió forinttal járult hozzá. Az intézményben nappali melegedőhely, fertőtlenítő állomás és heti kétszer kétórás orvosi rendelés is működött. Rehabilitációs műhelyeikben lehetőség nyílott a bentlakók foglalkoztatására, s némi keresethez való juttatására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában