Anno

2024.02.11. 17:04

Aranylány!

Miről írt 20 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2004. február 9-i számának címoldalán ünnepelte Sebestyén Júlia fantasztikus teljesítményét.

Boon.hu

Az Észak-Magyarország húsz évvel ezelőtti tudósítása. A képen Sebestyén Júlia mellett Molnár István újságíró, aki virággal és egy plüssállatkával gratulált a bajnoknak

Aranylány! Ez volt a címe az összefoglalónak. Idézzük: "49 év után újra világverseny-aranyérmet ünnepelhet Magyarország műkorcsolyában. Ez a mostani fantasztikus siker egy 22 éves tiszaújvárosi leány, Sebestyén Júlia nevéhez fűződik, aki szombaton este Budapesten, az Eb-n érdemelte ki a legfényesebb érmet." És így idézte az újság a győzelmet jelentő történetsort: "És ekkor jött Juli. Fülsüketítő hangorkánban vette birtokba a küzdőtér közepét, s miután elindult a zenéje, a tangó-válogatás, nekivágott a kűrjének. Sorban teljesítette az ugrásokat, egyre felszabadultabb lett, az utolsó néhány másodperc szinte eksztázisban telt. A nézők felállva tapsolták, tucatnyi kabala és virág landolt a jégen, míg Juli ökölbe szorított kezekkel örült a sikeres gyakorlatnak. (...)  - Fantasztikus dolog, hogy ennyien biztattak, álmomban se gondoltam volna, hogy sikerül megszereznem a legfényesebb érmet - mondta a miskolci születésű bajnok."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában