Anno

2024.02.17. 16:30

Feléledt a remény, hogy lesz még patika az Aranyszarvasból

Miről írt az Észak-Magyarország 20 éve? A megyei napilap Fedor Vilmos alpolgármester jó hírekkel szolgáló sajtótájékoztatójáról tudósított 2004. február 21-én.

Boon.hu

A híres Aranyszarvas patika Miskolcon. Napjainkban sem gyógyszertár

Fotó: Ádám János

Az Aranyszarvas patika újra kinyithat, miután eredményes tárgyalásokat folytatott az alpolgármester az olasz tulajdonú épületekről – ezzel a felütéssel vágott bele a megyei napilap húsz éve a tudósításba.

Miskolc több mint két éve vár erre, amióta a patinás gyógyszertár tulajdoni vita miatt bezárt, majd a muzeális berendezés kibontatását, elszállíttatását kezdeményezte az olasz tulajdonos. Fedor Vilmos alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy tárgyalást folytatott Brúnó Bigattonnal, és ennek eredményeként újra kinyithat az Aranyszarvas patika. Az olasz üzletember tulajdonában van többek közt a patikatömb, és az egykori Aranycsillag szálló épülete is. A megbeszélésen az olasz tulajdonban lévő többi ingatlan sorsáról is döntöttek. Mind az önkormányzat, mind Brúnó Bigatton örömmel fogadta, hogy megindultak a tárgyalások, és az olasz üzletember arról is meggyőzte a város képviselőit, hogy részt szeretne venni a város életében, a belváros rekonstrukciójában. A városvezetés pedig kifejezte szándékát Miskolc értékeinek a felújítására, megőrzésére

 – számolt be az újság a fejleményekről.

Az alpolgármester elmondta: Brúnó Bigattonnal abban is megegyezett a véleményük, hogy az egykori Aranycsillag szállót nem szabad hagyni az Avas szálló sorsára jutni. Éppen ezért, a patikatömbön kívül az olasz tulajdonos vállalta az Aranycsillag felújítását is, abban az esetben, ha a város elkészíti a homlokzati terveket. Az önkormányzat tavasszal átadja a terveket a tulajdonosnak, ősszel elkezdődhetnek a munkálatok.

Fedor Vilmos a tudósítás szerint elmondta: ha Brúnó Bigatton kávézót létesítene az Aranycsillag épületében, az önkormányzat felajánlaná a Doró cukrászda patinás bútorait elhelyezésre.

Megjegyzést érdemel, hogy húsz év elteltével is azt látjuk: végül nem olyan szépre kerekedett a történet, mint azt a felek megállapodása nyomán várni lehetett. Sem az Aranycsillag, sem az Aranyszarvas nem üzemel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában