Anno

2024.02.18. 12:30

Elkészült a borsodi szénmedence legkorszerűbb legényszállója

Miről írt 60 éve az Észak–Magyarország? A megyei napilap 1964. február 22-én nagyszerű fejlesztésről számolt be.

Boon.hu

Bányamunkás, napjainkban

Fotó: AFP/Boon

Már el is kezdték a beköltözést a borsodi szénmedence legkorszerűbb legényszállójába – tudatta hatvan éve a megyei napilap. A létesítmény a farkaslyuki bányatelepen kapott helyet. Az Ózdvidéki Szénbányászati Tröszt egyik legnagyobb bányaüzeménél épített legényszállóban 152 bányász nyert kényelmes, otthonias elhelyezést. A 2 és 4 ágyas szobákban heverők, valamint beépített szekrények szolgálták az ott lakók kényelmét. 

Minden emeleten hideg-melegvízes zuhanyozókat szereltek fel. A villamos tűzhellyel felszerelt főzőkonyhákban arra is lehetőség volt, hogy a lakók elkészítsék az otthonról hozott ételeket.  A szállodai jellegű, központi fűtéses legényszállóban a bányászok hasznosan és kellemesen tölthették el szabad idejüket is. Erre szolgált a több száz kötetes könyvtár, a kényelmesen berendezett társalgó, valamint a rádió- és a tv-készülék – idézhetjük fel a fejlesztést az újság segítségével. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában