Fejlesztés

2024.05.03. 14:39

Újraéled a közkedvelt randipont Miskolcon

Megkezdődnek a Villanyrendőr visszaállításának előkészítő munkái.

Pap Gyula

A helyszínen mutatták be a terveket

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Miskolc egy különleges város saját szókészlettel, saját legendáriummal, szimbólum és jelképrendszerrel – mondta el Veres Pál, polgármester pénteken a helyszínen abból az alkalomból, hogy hamarosan megkezdődnek a miskolci Villanyrendőr visszaállításának előkészítő munkái. A közlekedési csomópontot érintő beruházásról az önkormányzat sajtótájékoztatón számolt be.

Megőrizni az emlékét

- A kilátót már sikerült megújítanunk, úgy, hogy közben megőrizze az eredeti sziluettjét, de ne csak hazavezető utat mutassa hanem mutasson a jövőbe egy új, korszerű, modern és élhető Miskolc felé – hangsúlyozta a polgármester. – Úgy döntöttünk, hogy meghallva az itteni civilek szavát újjáépítjük az egykori „villanyrendőrt” is eredeti formájában. 

Szopkó Tibor alpolgármester felidézte: már a háború előtti időszakban is akkora volt a forgalom, hogy posztoltak rendőrök a sarkon, az 50-es évektől pedig ez az építmény is szimbolizálta, hogy nagyvárossá váltunk. Ez máig is a legfontosabb közlekedési csomópont, főleg a közösségi közlekedést tekintve – emelte ki. 

Szunyogh László főépítésztől megtudtuk: korábbi mikroadományokból jött össze az anyagok költsége és most pedig szintén civil támogatás segítségével tud elkészülni az ikonikus építmény hű mása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában