Keresik a megoldást

2024.01.10. 20:00

Gyakran önti el az utat a folyó: aláírást gyűjtenek Sajókazán

Tavaly hat alkalommal tette közzé a közútkezelő társaság a hírt, hogy nem lehet használni a Sajókazára vezető bekötőutat. Az idén is volt már egy ilyen eset.

Tiszlavicz Luca

Ha árad a Sajó, Sajókaza sosem „ússza" meg. Tavaly hatszor zárták le az utat, többek közt novemberben is. (Képünkön)

Fotó: Bujdos Tibor

Az idén  január 8-án reggel annyira megáradt a Sajó, hogy kénytelenek voltak életbe léptetni a korlátozást: lezárták a 26-os főút és Sajókaza között a Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő utat. Már régóta és évente többször is problémát okoz ez a Sajókazán élők számára, csak tavaly hat alkalommal tette közzé a közútkezelő társaság a hírt, hogy nem lehet használni a Sajókazára vezető bekötőutat. Annak érdekében, hogy a kellemetlenség megszűnjön és megtalálják a megoldást, Sajókaza önkormányzata aláírásgyűjtést indított a település lakói körében. A kezdeményezés célja, hogy elérjék: a döntéshozók érdemben járjanak el a probléma megoldása érdekében.

 

Már régóta probléma nálunk a Sajó áradása. Korábban is foglalkoztunk ezzel itt a településen, de ez az első olyan fórum, mellyel szeretnénk hivatalosan megkeresni a döntéshozókat, hogy közösen gondolkozzunk a megoldáson

 - mondta el a Boon.hu-nak Rusznyák István, Sajókaza polgármestere.

Megoldás és gyors megvalósítás

,,Szeretnénk, ha műszakilag meg lehetne vizsgálni, hogyan szűnhet meg ez a kellemetlenség. A legfontosabb célunk pedig az, hogy ha megtalálják a megoldást, akkor minél hamarabb történjen előrelépés, hogy ebben a formában ne legyünk elvágva a külvilágtól minden alkalommal a Sajó kiöntése után” - emelte ki a polgármester.

Hangsúlyozta, számos problémába ütköznek ugyanis ilyenkor.

„Ha este önt ki a Sajó, reggelre lezárják az utat, hiszen veszélyesnek ítéli meg ezt a helyzetet a Magyar Közút. Az emberek pedig reggel szembesülnek a problémával. Ilyenkor a buszok csak késve tudnak jönni, kerülni kell az autósoknak, ha valaki Ózdra szeretne menni, nem tud felszállni a buszmegállónál. Természetesen az egész falu aláírja az íveket, illetve több településről is jelezték, hogy szívesen megteszik ők is, számítunk is a segítségükre amennyiben szükség lesz rá” - mondta el Rusznyák István.

Az aláírásgyűjtő ívek a polgármesteri hivatalban és a művelődési házban írhatók alá 2024. január 15-ig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában