Miskolc

2023.12.01. 14:45

Megnyílt az Ellipsum Miskolctapolcán

Sajtótájékoztatót tartottak pénteken a miskolctapolcai fürdőkomplexumban, a téma a Miskolctapolcai turisztikai fejlesztés lezárása volt.

Ma délután 2-től látogatható a miskolctapolcai élményfürdő

Fotó: Bujdos Tibor

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője délelőtt elmondta, délután 2-kor nyitják meg újra az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő kapuit a vendégek előtt. 

„Garanciális javítások miatt zártuk be, nagyon sok munkát végzett el a kivitelező. Hétvégén Mikulás és Gru várja a gyerekeket, akiknek külön játszószobával, hajfonással készülünk. Őket szórakoztatja majd a Csodamalom Bábszínház is szombaton és vasárnap egy-egy előadással. A nagyobbaknak már ma lesz lehetőségük éjszakai fürdőzésre élő kubai zenével, majd dj-vel. Hétvégén csúszdaversenyt hirdetünk, valamint fiatal versenyzők jönnek, hogy szimultán sakkversenyeket játsszanak a vállalkozó szellemű vendégekkel vízben és szárazföldön egyaránt" – sorolta az ügyvezető.

Lezárul ugyan, de nem érnek véget a fejlesztések

Miklós Viktor, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal pályázati főosztályának vezetője elmondta, 2017-ben indult el Miskolctapolca turisztikai fejlesztése. 

„Több projekt is zajlik azóta, ezekbe tartozik a Csónakázó-tó megtisztítása, a körülötte található őspark rendbe tétele, valamint az utak felújítása. Teljesen új aszfaltréteget kapott az egész Miskolctapolcai út, az Iglói út egy szakasza, a Fagyöngy utca és a Csabai út egy része. Jövőre pedig készen lesz a Görömbölyi út felújítása is" – sorolta a vezető, aki az iszaptalanítás eredményeként még egy érdekességről is beszámolt: a néhol nyolcvan centiméter vastagságú iszap kiszáradás után belekerült egy debreceni útépítésbe.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának sajtóközleménye szerint Miskolctapolca így a projekt befejeztével a következő nyári turisztikai szezonra már egy új arcát mutatja – írják. 

Új sétányokat alakítottak ki, felújították a teljes közműhálózatot, új pihenőpadokat, asztalokat, kandelábereket és szeméttárolókat tettek ki, növényeket ültettek és gyepesítettek. Új, háromdimenziós felületű táblák mutatják be a környék jellegzetes növényvilágát. Egy digitális kijelzőn pedig digitális térkép jelenik meg a helyi hírek, a programok, a parkolási és a menetrendek mellett. A parkban találhatók festett állatfigurák és Plank Antal képzőművész bronzból készült minifigurái. A projekt részeként még felújították az Akropolisz Szabadtéri Színpadot is. Mindennek költsége 628 millió forint, ami 100 százalékban az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló támogatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában