Világnap

2023.12.01. 13:20

Mikulás-kupa úszóversenyt rendeztek a vármegyei kórházban

December harmadika a fogyatékossággal élő emberek világnapja. Mára már tradíciónak számít, hogy a GYERE Gyermekrehabilitációs Alapítvány minden évben ebből az alkalomból ünnepséget rendez a gyermekeknek és szüleiknek a vármegyei központi kórházban. A cél, hogy felhívják a figyelmet a baleset, betegség és katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

GYEK Mikulás Kupa úszóverseny a fogyatékkal élők világnapján

Fotó: Vajda János

A péntek délelőtti úszóversenyen több mint 30 gyermek ugrott medencébe. Nyíregyházáról már évek óta érkeznek versenyzők, idén pedig Debrecenből is csatlakoztak az eseményhez. Dr. Zahuczky Katalin osztályvezető főorvos kiemelte, a rendezvényre többen érkeztek, mint a korábbi években, ez is mutatja az esemény sikerét, fontosságát. Hozzátette, a vízben való mozgás terápia is egyben a gyerekek számára, a versenyen pedig megmutatják, hogy az elmúlt évben, hónapokban hogyan fejlődtek. Fontos, hogy a versengés mellett élmény is legyen számukra az esemény. Rendezvényük épp ezért jó alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira. A résztvevőket a családtagok, a barátok, az iskolatársak buzdítják a verseny alatt.

A délelőtti versenyt követően délután a gyerekeket meglepetéssel várják a szervezők. Az intézmény gondozott gyermekeinek bemutató műsora után a Mikulás is meglátogatja a résztvevőket, aki nem érkezik üres kézzel, és ajándékcsomagokat ad át a gyermekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában