Három napon át

2023.11.27. 14:15

"MCC Vitázz!" vitaverseny Miskolcon (fotókkal)

Miskolc - Pro és kontra érveket kell felsorakoztatniuk az egymással szembenálló csapatoknak.

Pap Gyula

Fotó: Bujdos Tibor

„Tiltsák be a mobiltelefonok használatát!” „Kár, hogy a közösségi média lett a hírek elsődleges forrása.” „A matematika szükségtelen középiskolai tanulmányaink során.” Többek között ezek az állítások voltak tavaly az „MCC vitázz! – Miskolc” középiskolai vitaverseny tételmondatai, amelyekről pro és kontra érveket kellett felsorakoztatniuk az egymással szembenálló csapatoknak – mondta el Konyári György, a Mathias Corvinus Collegium miskolci képviselője.

Az MCC idén is – immár harmadszor - rendezi meg az "MCC Vitázz!" kárpát-medencei középiskolás vitaversenyt, amelynek miskolci fordulóját november 27-29. között tartják meg a miskolci MCC képzési központban. Az idén 16 csapat 13 iskolából vesz részt a versenyen, jellemzően Miskolcról, de már Egerből is vannak csapataink – tette hozzá.

A versenyen három fős középiskolás csapatok mérik össze vitakészségüket a formális vitázás világában, több körön keresztül, az angolszász „World Schools Style Debate” vitaformátumban.

Két napon át tartanak a selejtezők a harmadik napon lesznek az elődöntők, illetve a döntő. A versenyzőket egy szakmai zsűri értékeli, és a legjobb csapatok értékes nyereményekkel gazdagodhatnak – tudtuk meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában