Jó hírek

2023.09.08. 09:58

Avas szálló: hamarosan kezdődhet az építkezés

A tervek engedélyeztetése folyamatban van, és hamarosan már a kivitelezés is megindulhat, adta hírül közösségi oldalain Miskolc polgármestere.

Az Avas szálló a főutcán

Fotó: Ádám János

Jó hírek az Avas szállóról: a tervek engedélyeztetése folyamatban van, és hamarosan már a kivitelezés is megindulhat, adta hírül a romos belvárosi szálló kapcsán Facebook és Instagram oldalán is Veres Pál miskolci polgármester. "Az egykori szálló felújításáról a napokban egyeztettem a tulajdonos, a Mathias Corvinus Collegium képviselőivel" – olvasható az oldalakon. A polgármester hozzáfűzi: a város szakemberei folyamatosan egyeztetnek a tervek kapcsán, segítik a munkát, minden támogatást megadva a tulajdonosnak. A közös munkának köszönhetően Miskolc egyik legszebb épülete újra régi pompájában lesz látható.

Az Avas szálló épületét hosszú, több évtizedes viszontagságok után vásárolta meg 2021januárjában az MCC. A magyar diákok tehetséggondozása mellett, az épített örökség védelmét, nagy múltú épületek megújítását is célul tűzte ki, hogy azok az oktatás, közösségépítés és a városi polgári élet színterei lehessenek: erről Konyári György, az MCC miskolci képviselet-vezetője nyilatkozott szerkesztőségünknek 2022 decemberében.

Szeretnék kinyitni a nagyközönség számára is, nyilatkozták akkor, mint ahogy azt is: Két egykori bálterem is megújul, köztük a korábbi Kossuth mozinak helyet adó terem is, amely a többi között a város kulturális és közéleti programjainak is méltó helyszíne lehet majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában