Települések

2023.11.13. 17:30

Korlátozások vármegyénkben a madárinfluenza miatt

Kitörés köré felállított tíz kilométer sugarú kör érint tíz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei települést.

Pap Gyula

Fotó: Pusztai Sándor

November 7-én Hajdú-Bihar vármegyében is madárinfluenza-kitörést igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), míg november 8-án azt jelentették be: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a laboratóriumi vizsgálat.

A legfrissebb madárinfluenza hírek nyomán érdeklődtünk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál a B-A-Z megyei fertőzöttségi helyzetről.

A Nébih válaszában közölte: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében jelenleg nincs madárinfluenzával érintett baromfitartó telep.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye Tiszadob településen megállapított magas patogenitású madárinfluenza kitörés köré felállított tíz kilométer sugarú kör érint tíz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei települést. Ebben a zónában korlátozások alkalmazandóak a baromfi és baromfitermékek szállításának vonatkozásában.

Madárinfluenza elleni védekezésben érintett települések:

Girincs, Kesznyéten, Kiscsécs, Prügy, Sajóörös, Taktaharkány, Taktakenéz, Taktaszada, Tiszalúc, Tiszaújváros.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában