Esőzés után

2023.11.19. 11:30

Kiderült, mi okozta a Búza téri „zebra fürdőt”

A járókelők felháborodtak a Búza téri zebrák esőzés utáni állapotán, a MIVÍZ szerint a hiba elhárult.

Ujlaki Attila

Eső vá

Forrás: olvasó

Miskolc belvárosában nagyobb esőzések után előfordult, hogy a Búza tér környéki zebrákon (amelyek egyébként az aluljáró részleges lezárása miatt jelentősen nagyobb forgalomnak vannak most kitéve – a szerk.) több centiméter magasan állt a víz, így az átkelő gyalogosok lábbelije teljesen elázott. Többen a közösségi médiában adtak hangot a nemtetszésüknek és a felelősöket keresték.

Elhárították a hibát

Megkerestük akkor a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, akik arról tájékoztatták a boon.hu-t, hogy nem az ő feladatuk a csapadékvíz elvezetők üzemeltetése. Később kérdéseket küldtünk a MIVÍZ Kft-nek, aki azt írták: az eset után, november elején elvégezték a Miskolc Pláza 3-as főút felőli bejáratánál lévő 3 darab víznyelő, bekötőcsatorna és gerinccsatorna tisztítását és kamerás állapotellenőrzését. Rámutattak: a víznyelők el voltak dugulva, és az egyik bekötővezeték nem volt üzemképes a lerakódott föld, iszap miatt. Azt is írták, hogy a javítást követően még aznap a kereszteződésben lévő csapadékvíz-elvezetők üzemképesek lettek, és az azt követő hétvégi, nagyobb esőzés során nem tapasztaltak vízelvezetési problémát a vízművek szakemberei. 

A témához fűződően kifejtették: a csapadékvíz elvezetése rendkívül fontos a városi területeken, mezőgazdasági területeken és más helyeken is. A csapadékvíz elvezetése különböző módszerekkel történhet, például csatornázással, vízelvezető rendszerek kiépítésével és más vízgazdálkodási intézkedésekkel. Az esővíz és a hóolvadás során keletkező csapadékvíz számos szennyező anyagot tartalmazhat, például olajat, szemetet, vegyi anyagokat stb. A csapadékvíz megfelelő elvezetése és tisztítása segít megőrizni a vízminőséget, és megakadályozza, hogy a szennyező anyagok eljussanak a vízfolyásokba és a víztározókba. A városi területeken a csapadékvíz elvezetése fontos szerepet játszik a városi tervezésben és fejlesztésben. Az esővíz megfelelő elvezetése segíti a városokat abban, hogy ne alakuljanak ki árvízi területek, és megakadályozza a víz okozta károkat, például épületek alámosását és utak megrongálódását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában