Térdig tócsában

2023.11.11. 07:00

Kinek a hibája a Búza téri zebrák „vizesedése”?

A Búza tér közelében található zebrákon szinte lehetetlen átkelni szárazon a gyalogosoknak, ha esik az eső, írtuk a napokban. Kérdésünkre a Magyar Közút azt közölte portálunkkal, hogy nem hozzájuk tartozik a probléma.

Boon.hu

Az esős időnek köszönhetően, nemcsak felülről áztak el a járókelők, hanem alulról is Miskolc belvárosában az elmúlt napokban. Egy facebook csoportba feltöltött képek jól mutatják, hogy milyen kihívással kell szembenéznie annak, aki a Búza téri, a pláza közelében lévő zebrákon szeretne átkelni. A képek alapján ezt nem úszhatja meg szárazon senki. Többen kommenteltek is a poszt alá és botrányosnak nevezték a kialakult helyzetet. A Búza téri aluljáró lezárása miatt egyébként a forgalom jelentősen megnövekedett az említett gyalogátkelőhelyeken.

Nem üzemeltet zárt csapadékcsatornákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – ezt írta a társaság a BOON megkeresésére a Búza tér közelében található zebráknál az esőzések idején kialakuló tócsák miatt. Hozzátették: a zárt csapadékcsatornák üzemeltetője a MIVÍZ Kft.

Nincs információjuk

„Társaságunk Miskolc átkelési szakaszainak útüzemeltetését végzi, amely jellemzően a kiemelt szegélyek közötti útburkolatot jelenti” – írták portálunk megkeresésére. Azt is írták, hogy a miskolci mérnökségük az útüzemeltetési munkák részeként folyamatosan végzi a kiemelt szegélyek melletti burkolattisztítást és kiemelt figyelmet fordít a víznyelőrácsok tisztántartására is. 

„Bejelentést a turbó körforgalom környékéről kaptunk, ahol a lehulló falevelek elzárták a víznyelők beömlő nyílásait, megakadályozva ezzel az út víztelenedését. Ilyen esetben útellenőreink intézkednek a víznyelőrácsok megtisztításáról” – részletezték. Arra is rámutattak: Miskolc belvárosában a csapadékvíz elvezetők állapotáról társaságunk nem rendelkezik pontos műszaki információval, mivel azok üzemeltetését nem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi. A Közút válasza kapcsán megkerestük a miskolci városháza sajtóosztályát, amint válaszolnak közöljük. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában