Siker

2023.09.15. 20:00

Ezek a települések lettek a leggyémántosabbak vármegyénkből

Volt olyan településünk, amelyik négy Városmarketing Gyémánt díjat is átvehetett az ünnepségen.

Répássy Olívia

A szikszói Vásártér vasútállomás épületében a "kisálloMÁS Romgaléria", egy unikális kortárs képzőművészeti kiállítás

Fotó: Ádám János

Szikszó, Encs és Kazincbarcika bizonyult a legjobbaknak. Erről Piskóti István beszélt, aki a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének igazgatója és a program vezetője. 

„Szikszón az elmúlt években komoly marketing munka kezdődött el, így mind a négy pályázatuk nyert. Közülük egyiket a közösségfejlesztés területén kapták, másikat az applikációja miatt, harmadikat pedig egy kortárs képzőművészeti tér, a romgaléria marketingje okán. Encs kommunikációs programjának megújításával vívta ki a zsűri elismerését. Kazincbarcika pedig Úti cél: Kolorcity című városnépszerűsítő könyvvel jutott be a legjobbak közé" – mondta a boon.hu-nak a szakember. 

Egyre népszerűbb a díj 

A Városmarketing Gyémánt díj egy országos verseny elismerése, ami évente jutalmazza a városok marketingtevékenységét. Piskóti István szerint a szakmának ez a legnagyobb versenye, amit a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet alapított kilenc éve. 

„A díj elnyerésére a városoknak kell pályázniuk egy-egy kommunikációs eszköz, rendezvény, fejlesztési vagy arculattervezési program marketingjével. Négy kategória van, a zsűri pedig azt figyeli, hogy a marketing szakma szabályait betartották-e. Ez tehát a jól végzett munkának az elismerése – magyarázta az igazgató, aki hozzátette, idén száznyolcvanhárom pályázatot nyújtott be harmincöt város az ország különböző pontjáról. – Száznegyvenkét díjat adtunk át csütörtökön a Várkert Bazárban egy konferencia záróakkordjaként, amit a Magyar Marketing Szövetség szervezett." 

A másik, szintén marketing szakmát erősítő verseny az egyetemisták körében zajlik majd egy hónap múlva, ugyanebben a szervezésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában