Finisébe ért a vakáció

2023.08.26. 13:00

Véget értek az erdei vándortáborok a Zemplénben

A táborozók utaztak a Pálházi Állami Erdei Vasúton, megnézték a pálházi Középkori Vízimalom és Sütőház épületét, erdei iskolai foglalkozáson vettek részt, láttak vadászkutyás bemutatót. Az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. ötödik alkalommal csatlakozott a vándortábor programhoz.

Tábortűznél

Forrás: Északerdő Zrt.

Az utolsó diákok is hazautaztak, véget értek az erdei vándortáborok az Északerdő Zrt.-nél, adta hírül portálunkhoz eljuttatott közleményében a társaság. Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban két hónap alatt 24 csoportban csaknem 550 felső tagozatos és középiskolás gyerek, valamint 77 felnőtt járta be a Zemplént. 

Zemplént formáznak a kezek
Forrás: Északerdő Zrt.

A táborozók utaztak a Pálházi Állami Erdei Vasúton, megnézték a pálházi Középkori Vízimalom és Sütőház épületét, erdei iskolai foglalkozáson vettek részt, láttak vadászkutyás bemutatót. A túracélpontok között pedig szerepelt a térség számos természeti értéke: a Nagy-Péter-mennykő, a Kerek-kő, a Sólyom-bérc és a Megyer-hegyi tengerszem. 

Fát is ültettek a résztvevők, ők láthatók a csoportképen
Forrás: Északerdő Zrt.

A szervezők - olvasható a közleményben - nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatosságra: az étkezések során elmosható edényeket és evőeszközöket használtak, minden táborhelyen szelektív hulladékgyűjtő szigeteket helyeztek el. A vándortáborozók változó időjárást fogtak ki: előfordultak záporok és zivatarok, illetve reggelenként tíz fok alatti hőmérsékletre is volt példa. Az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. ötödik alkalommal csatlakozott a vándortábor programhoz.

Tanösvényen
Forrás: Északerdő Zrt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában