Baj lehet

2023.05.17. 16:00

Újra fényes nappal fotóztak vaddisznókat Miskolcon!

Egyre bátrabbak az állatok és a város egyre több pontján tűnnek fel.

BOON

Forrás: Facebook

Miskolc egyre több pontján tűntek fel az utóbbi hetekben vaddisznók. Nemrégiben már arról számolhattunk be egy videófelvétellel, hogy fényes nappal a belvárosban kaptak lencsevégre két megtermett állatot. Most pedig újabb fotó került ki a közösségi oldalra, ami nem túl megnyugtató képet mutat az állatok városbeli jelenlétéről.

A Facebookon a Miskolc és én csoportba tett fel az egyik felhasználó két fotót két felnőtt vaddisznóról, amelyek a Pozsonyi út, KRESZ-park környékén készültek, méghozzá az illető konyhaablakából. Jól látszik, hogy nappali fotóról van szó, és, hogy az állatok közvetlenül a lakott terület mellett bóklásznak, nem zavartatva magukat.

Mint már írtuk korábban, a kocák jó anyaként természetesen mindent megtesznek, hogy megvédjék kismalacaikat a vélt veszélytől, azaz tőlünk. Ilyenkor agresszívak, így érdemes már a találkozás lehetőségét is elkerülni, de hogy miként, és hogy mit tegyünk, ha már megtörtént a találkozás, íme, néhány tipp.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában