Hoppá!

2023.05.06. 20:01

Nem semmi: Már Miskolc belvárosában is megjelentek a vaddisznók, videóval!

Méghozzá nappal, éppen csak elkezdett szürkülni, amikor az állatokat lefilmezték.

HI

Forrás: Google

Portálunk birtokába került egy felvétel, amely Miskolcon a Soltész Nagy Kálmán utcában készült pénteken, késő délután, amikor éppen csak szürkülni kezdett. A felvételen az látszik, hogy két szépen fejlett, termetes vaddisznó a lépcsőházak előtt bóklászik az út szélén, majd a lelassító, lehúzódó és megálló autó hatására kelletlenül arrébb szaladnak kicsit.

A vaddisznó észlelések kifejezetten megszaporodtak Miskolcon az elmúlt hetekben. Ahogy a napokban beszámoltunk róla az Aulich utcán szintén két felnőtt állatot kaptak lencsevégre, míg előtte két héttel az Avason, a Jezsuita Gimnáziumnál fotóztak két állatot. Az sem teljesen kizárt, hogy ugyanazt a két vaddisznót látták mindhárom helyszínen, amelyek jól asszimilálódtak a városi környezethez és bejárják Miskolcot élelem után kutatva.

Ahogy januárban írtunk róla, az önkormányzat megbízásából ládacsapdázással próbálják befogni a város területére tévedő vaddisznókat, hogy megakadályozzák a károkozást, vagy az esetleges nagyobb problémákat.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában