Szemétszedés

2022.10.22. 17:43

Akció az Avason: a közösségért szeretnének tenni valamit

Nemcsak az Avason sok az eldobott hulladék, most ez volt soron, nem állnak meg, legközelebb másik városrészben szedik majd a szemetet.

NHK

Fotó: NHK

A Szebb Miskolcért mozgalom önkéntes csapata újabb akciót szervezett az Avason. A nyári városszépítő program után október 22-én, szombaton visszatértek az avasi posta környékére, és újból igyekeztek tisztábbá varázsolni a területet. Bőven volt dolguk, hiszen sokan nem figyelnek a környezetükre, és eldobálják a környéken a szemetet.

Az önkéntesek szemeteszsákokkal és kesztyűkkel várták a lelkes miskolciakat.

A mozgalom a közösségi oldalakon szerveződik, hiszen ott lehet leginkább elérni a fiatalokat, akiket szeretne megszólítani - mondta Kalydy Barnabás szervező. Az első után úgy gondolták, hogy hagyományt kellene teremteni és időről-időre visszatérni. Az emberek nem igazán foglalkoznak azzal, hogy szebb legyen a környezetük, sajnos ez egész Miskolcot jellemzi és más nagy városokat is Magyarországon, például Budapest is elég szemetes - vélekedett Barnabás. De mivel ő a borsodi megyeszékhelyen él, ezért elsősorban ezt a várost szeretné kevésbé szemetesnek látni.

Legközelebb Diósgyőrt veszi célba - fűzte hozzá.

Most az időjárás nem kedvezett a szervezésnek, esőre állt, ezért nem jöttek el túl sokan, de Barnabás ennek a pár embernek is örült, akik az idejüket arra szánják, hogy a közösségért tegyenek valami jót. Példamutatásnak épp elég - tette hozzá a szervező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában