Egyedül nem megy

2022.10.08. 11:00

Gondja van a patkányokkal? Jelentse be!

Elkezdődött a rágcsálóirtás Miskolcon. A városgazda eddigi tapasztalatai jók, de együttműködésre kérik a város ingatlantulajdonosait.

ÉM

Szeptember 1-től november 15-ig tart a rágcsálóirtás őszi időszaka Miskolcon

Fotó: Shutterstock

Elkezdődött szeptember elején, és november 15-ig tart a rágcsálóirtás őszi időszaka. Erről osztott meg információkat a miskolci önkormányzat, a város honlapján. A tájékoztatás apropója, hogy együttműködésre kérjék a rágcsálókkal fertőzött környék ingatlantulajdonosait: "A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazdához érkezett bejelentések kivizsgálása során több alkalommal kiderült, hogy a rágcsálók elleni védekezés, irtás csak úgy lehet eredményes, ha a magántulajdonban vagy bérleményben lévő területeken is elvégzik a rágcsálóirtást. Ezeken a területeken a patkányfertőzöttség megfékezése a tulajdonos vagy bérlő kötelessége. A jogszabályok értelmében a hatóságok kötelezhetik a magánterület tulajdonosát vagy kezelőjét a szakszerű rágcsálóirtás elvégzésére. Az irtást végző szakemberek megállapítása az, hogy jelentősen nő az irtás hatékonysága, amennyiben a lakosság is együttműködik az irtásban. A Városgazda ezúton is köszöni a lakosság együttműködését" - fogalmaz a közlemény.

Megtudhattuk, hogy hangsúlyos szerepet kap a belváros, az idegenforgalom szempontjából kiemelt városrészek és a nagyobb lakótelepek gondozása. Az őszi főirtás keretén belül a Városgazda dolgozói többek között a Tetemvár alsó, középső és felső során, az Avason, a Szentpéteri kapuban, a Csabai kapuban, Kiliánban, valamint Diósgyőrben kezelik a területeket. Visszatérő helyszínek az illegális szemétlerakó helyek, valamint egyes közterületen tárolt kommunális hulladékgyűjtők környezete, ahol többször meg kell ismételni a rágcsálóirtást.

A rágcsálóirtás jövőre először április 1. és június 30. között esedékes.

Itt fogadják a bejelentéseket a miskolci rágcsálókról

A közterületeken jelentkező problémákat bejelenthetik a +36 (46) 412-611 telefonszámon, a [email protected] e-mail-címen, vagy a Városgazda honlapján (https://varosgazda.hu/lakossagi-bejelentesek ).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában