Helyi közélet

2017.03.12. 15:40

Versennyel is keresték a rendészetis tehetségeket Miskolcon

Miskolc - Futottak, lőttek, akadálypályát teljesítettek, mentettek és tüzet is oltottak a középiskolás diákok.

Miskolc - Futottak, lőttek, akadálypályát teljesítettek, mentettek és tüzet is oltottak a középiskolás diákok.

„Történelem, irodalom és állampolgári ismeretek. Ilyesmik szerepeltek a kérdéssorban, amire válaszokat kellett adnunk” – számolt be az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny régiós válogatóversenyének elméleti feladatrésze után az egri Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziumot képviselő Miklós Martin. – Úgy vélem, hogy a csapatunknak elég jól sikerült ez a feladat, és most készülünk fel a fizikai erőpróbákra. Én az akadálypályát várom a legjobban, mert úgy gondolom, nekünk jól megy ez a próba. Egyébként a fela­datok között minden olyan megtalálható, amely szükséges lehet ahhoz, hogy valaki valamelyik rendészeti képzésben részt vegyen később akár egyetemi szinten is.

A huszonegy csapat közül öt jut tovább az országos döntőre.

Bagi István

A döntő is itt lesz

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola nem először ad otthont az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenynek. Idén azonban már régiós válogatóversenyt is közbeiktattak, innen lehet továbbjutni az országos viadalra, amelynek ugyancsak Miskolc ad otthont március végén.

A jövő rendészei ők

Jó elővizsga, ha később rendésznek szeretnénk jelentkezni.

Miklós Martin

A házigazda intézmény vezetője, Bagi István ezredes foglalta össze, hogy a verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek közismereti tárgyat oktató, valamint a fegyveres szervek és vagyonvédelem ágazati szakmai képzést folytató középiskolák 11. és 12. évfolyamos tanulói számára lehetőség nyújtása tehetségük kibontakoztatására, a rendészeti pálya felé irányításuk erősítése.

„Olyan fiatalok jöttek el hozzánk megméretni magukat, akik – reményeink szerint – valamelyik rendészeti hivatást választják majd. Erre a regionális döntőre megyénkből, Hevesből, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkeztek csapatok, összesen huszonegyen. Négyfős csapatok vannak, ami azt jelenti, hogy igazán izgalmas megmérettetés alakult ki ebben a szép tavaszi időben. Fontos dolog, hogy a huszonegy csapat közül öt jut tovább az országos döntőre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában